Star Wars: Síla se probouzí: Velký průvodce postavami

Star Wars: Síla se probouzí: Velký průvodce postavami | Fandíme filmu
Seznamte se se starými hrdiny, novými hrdiny i temnou stranou síly.
  1. Kapitola č.1
  2. Noví hrdinové
  3. Původní hrdinové
  4. Temná strana síly

Původní hrdinové

Han Solo

Harrison Ford si přál, aby Han Solo na konci Návratu Jediů zemřel. Doufal, že tak dodá příběhu gravitas a vyvlékne se definitivně z role, se kterou si jej svět spojoval na jeho vkus možná až příliš. Nakonec je ale hodně rád, že zůstal naživu. Nový film si pochvaluje, a to jak vývoj jeho postavy, tak spolupráci s J.J. Abramsem. A i když to sám nepřizná, v aktuálních rozhovorech to vypadá, že je ze zájmu fanoušků a té vší nostalgie přeci jen tak trochu na měkko.

Stejně tak je o něco emociálnější i Han Solo, který s věkem trochu dospěl, ale v jádru je to pořád ten neposedný drzoun, jakého známe. Není úplně zřejmé, jak do událostí filmu vlastně zapadá a jestli v jeho úvodu vůbec bude majitelem lodi Millenium Falcon, nicméně je jednou z vůbec nejhlavnějších postav. Po jeho boku samozřejmě nemůže chybět věrný Chewbacca (Peter Mayhew), který trochu zešedivěl, ale jinak se na něm věk příliš nepodepsal. PS: Pokud propaganda Prvního řádu překrucuje skutky Luka Skywalkera, tak Hana Sola pro jistotu nezmiňuje vůbec.

Leia Organa

Leie už dávno nikdo neříká princezno. Je generálkou vojsk Rezistence. Její osud patří ve filmu k těm tíživějším. Je uzavřená, pod velkým tlakem, odhodlaná i nadále bojovat za správnou věc, ale také už docela unavená, naštvaná a lehce zlomená. Bojovala celý život a do boje musí znovu a znovu, i když už možná nemá síly. Co se Síly s velkým S týče, J.J. Abrams uvedl, že Leia nikdy dobrovolně nezkoušela kráčet ve šlépějích svého bratra. Je to její rozhodnutí. Zároveň však J.J. naznačuje, že by se to v budoucnu mohlo změnit.

Samotná představitelka role, Carrie Fisher, si nebyla jistá, zda se ke Star Wars vracet. Následkem bipolární poruchy se pro ni hraní stalo před lety velice obtížným. Velkou překážkou bylo především memorování textů. Herečka se věnovala daleko víc scenáristice a objevovala se jen v příležitostně v maličkých rolích. Nakonec ale podle režiséra natáčení zvládla s bravurou. Sama herečka jako vždy vše zlehčuje a stěžuje si především na to, že i po „staré bábě“ filmaři chtěli, aby do role zhubla. V Hollywoodu prostě musíte vypadat k světu, na vnitřní krásu vám každý kašle. Alespoň že nemusela při natáčení mít příliš výrazný make-up, který podle ní vypadá na její tváři nesmírně nepřirozeně.

Luke Skywalker

Ani Mark Hamill už se k roli nechtěl moc vracet. Měl svůj klid, kariéru v dabingu. Tajně doufal, že Harrison Ford nabídku odmítne a on tím pádem bude z obliga. Jenže Ford kývnul, Hamill zhubnul asi pětadvacet kilo a šel točit. Přišel o svůj klídek, ale evidentně je za to rád. Za co asi moc rád není, je mlčenlivost, kterou je vázán. Jeho postava patří k nejtajemnějším. Víme, že stěžejní otázkou filmu (a údajně i celé následující trilogie) je tolikrát propírané „Kdo je Luke Skywalker“? Jenže na tu nám odpověď v žádném případě neodhalí propagační kampaň. Luke v ní jednou mluví a jednou se ukáže pod kapucí. Jinak není na fotkách ani na plakátech, neposkytuje rozhovory. 

Hamill prozradil jen tolik, že se Luke hodně změnil, a že film skýtá nejedno překvapení. Víme, že První řád Skywalkera vykresluje jako zrádce, kterému jsou přisuzovány mytické schopnosti. Co se s ním stalo má odhalit jeho starý modrý světelný meč. Film si prý vyloženě žádá, aby nebyl v propagační kampani Luke vidět a víme snad jen to, že většinu času stráví sám, ale nakonec by se měl potkat přinejmenším s kolegy z původní trilogie. O tom kde je a proč tam je, můžeme prozatím pouze spekulovat.

Droidi

Ve filmu nebudou bydlet dva staří známí, C-3PO (Anthony Daniels) a R2-D2 (Kenny Baker). C-3PO zřejmě bude trávit čas s Leiou a můžeme o něm prozradit, že dostal zbrusu novou ruku. Daniels je zase moc rád, že je nový kostým o něco pohodlnější a ohebnější, než ten původní. RD-D2 bude nejspíš k vidění pouze ve scénách s Lukem, takže si ho moc neužijeme. Nahradí jej BB-8, maličký kulatý droid, který byl vytvořený s pomocí praktických efektů a skutečně se často kutálel po place.

« Předchozí kapitola
Další kapitola »

Star Wars: Síla se probouzí

14.12.2015 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu
Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest