Aquaman a ztracené království: První ohlasy jsou slabé

Aquaman a ztracené království: První ohlasy jsou slabé | Fandíme filmu
Warner Bros.
Podle prvních diváků nevýrazný komiksový rok pokračuje. Čekají se také mizerné tržby.

Aquaman a ztracené království (Aquaman and the Lost Kingdom) má domácí (americkou) premiéru v pátek. V řadě zemí se promítá od včerejška. Přesto zatím nebyla zveřejněná jedna jediná recenze v amerických nebo britských médiích. To samo o sobě působí extrémně podezřele a jako důkaz toho, že studio filmu nevěří a má z kritických ohlasů obavy.

Nicméně už se objevilo pár recenzí z ne-anglických trhů a divácké ohlasy od tamtéž. A není to žádná sláva. Svým způsobem se zdá, že je snímek variace na jedničku: Šílené podvodní dobrodružství plné fantaskních výjevů, akce, humoru. Diváci se pouze liší v tom, jak moc si toho považují. Podle jedněch je to vlastně docela fajn, podle druhých jen slabší odvar jedničky. A smysl pro humor je extrémně individuální Co přijde jednomu vtipné, druhý považuje za trapné.

Většinou ale i ti spokojenější diváci připouštějí, že film prostě není žádná hitparáda. Dialogy jsou prostoduché. Vyprávění přetéká expozicí a celkově scénář není z nejelegantnějších. Ačkoliv je otázkou, nakolik vlastně u podobného filmu lze o scénáři hovořit. Recenzenti i běžní diváci zmiňují, že je na druhém Aquamanovi jednoznačně patrné, že se různě přetáčel, přestříhával a prostě lepil z nesourodých kousků. Někde se to podepisuje i na nedodělaných efektech a obecně slabších vizuálech.

Už před prvními ohlasy nebylo na film nijak zvlášť natěšené ani širší publikum. Poslední odhady hovořily o tom, že v USA Aquaman 2 při premiéře utrží 35-40 milionů amerických dolarů. To by bylo míň než dokázal The Flash, dokonce i míň než The Marvels. U dalších světových trhů se udávalo, že by mohly do neděle přinést ještě dalších 75-80 milionů. Nicméně to bylo ve chvíli, kdy se jen Číně předvídala víkendová částka ve výši 25-30 milionů. Nakonec to ale bude spíš 18-25, což může naznačovat, že i na ostatních trzích nakonec bude zájem nižší. Pokud by opravdu byl, klidně se může stát, že snímek v Severní Americe a na dalších 73 trzích do konce prvního víkendu neutrží v součtu ani 100 milionů dolarů. Během vánočních svátků často bývají filmy většími trvalkami, než jindy, přesto to zatím vypadá pro Aquamana 2 docela bledě a celý dosavadní provázaný filmový svět DC končí dosti neslavně.

Arthur (Jason Momoa) musí požádat o pomoc svého nevlastního bratra Orma (Patrick Wilson), aby ochránil Atlantidu před Black Mantou (Yahya Abdul-Mateen II), který ve své posedlé snaze pomstít smrt svého otce vypustil ničivou zbraň.

Aquamana 2 režíruje opět James Wan. Scenáristou je David Leslie Johnson-McGoldrick. Amber Heard se vrací jako Mera, Dolph Lundgren jako Nereus, Randall Park jako doktor Shin, Nicole Kidman jako Arthurova matka a Temuera Morrison jako jeho otec. Nově obsazený byl do zatím blíže neurčené role Pilou Asbæk. České a slovenské datum premiéry je stanovené na 21.12. 2023.

Zdroje: Deadline, Rotten Tomatoes, Luiz Fernando, Variety, ComicBook I, II

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest