Golda - Železná lady Izraele: Helen Mirren píše historii v našich kinech

Golda - Železná lady Izraele: Helen Mirren píše historii v našich kinech | Fandíme filmu
Bleecker Street Media
Zobrazit dalších 5 obrázků
Už v září dorazí historická novinka, které panuje nezastavitelná držitelka Oscara. Seznamte se, pusťte si trailer.

Skutečné historické osobnosti skýtají často výrazné herecké příležitosti. Pro herce, kteří je představují, režiséry a scenáristy, kteří je vykreslují a maskéry, kteří před našima očima oživují jejich podobu. U mužských herců jsme na takové figury zvyklí, u dam jsou přeci jen o něco méně obvyklé. Helen Mirren už jednou dostala Oscara, když ztvárnila Alžbětu II. ve snímku Královna. Teď se jí podařilo najít další zajímavou výzvu. Ztvárnila první izraelskou premiérku ve filmu Golda - Železná lady Izraele.

Anotace českého distributora praví: 6. října 1973, pod rouškou tmy, v den největšího izraelského svátku a během měsíce ramadánu, zahájila spojená vojska Egypta, Sýrie a Jordánska překvapivý útok na Sinajský poloostrov a Golanské výšiny. Golda Meirová, jediná premiérka v dějinách Izraele, stojí proti přesile, čelí bezprostřednímu, evidentnímu a všudypřítomnému nebezpečí, tikající časované bombě, které, jak doufala, nikdy nebude muset čelit. Zahlcená, paralyzovaná a frustrovaná spory ve svém čistě mužském kabinetu, s malou nadějí na záchranu, se tato jediná žena ocitá v závodě s časem o záchranu milionu životů na obou stranách konfliktu. Téměř nepoznatelná Helen Mirren ztělesňuje jednu z nejikoničtějších a nejvlivnějších politických vůdkyň dvacátého století, kterou předtím v televizi ztvárnila Ingrid Bergman a na divadelních prknech Anne Bancroft. Golda Meirová se ocitla v centru dramatických geopolitických událostí a v rozhodující scéně vysoké diplomacie, v okamžiku, který se její zemi mohl stát osudným, jako žena obklopená samými muži – generály Dajanem, Elazarem, Šaronem a také Henrym Kissingerem.

Trailer na první pohled působí jako celkem standardní historické drama, plné potosu a zjednodušení, kde bude vše podřízené právě ústřednímu výkonu v hlavní roli. A dosavadní zahraniční recenze hovoří právě o tom, že film až nepříjemně zjednodušuje morálně rozporuplnou historii státu Izrael, ale zároveň dává Mirren příležitost, aby se opravdu předvedla. V dalších rolích vystupují Liev Schreiber, Camille Cottin, Ed Stoppard, Rotem Keinan, Dominic Mafham, Lior Ashkenazi, Dvir Benedek, Rami Heuberger či Ohad Knoller. Režíroval Guy Nattiv, oceněný Oscarem za krátkometrážní snímek Kůže. Scénář napsal Nicholas Martin (Božská Florence). V českých kinech bude novinka uvedena 21. září.

Pusťte si trailer a koukněte na fotky.

Podklady a foto: Bleecker Street Media, Film Europe

Galerie: 6

Golda - Železná lady Izraele: Helen Mirren píše historii v našich kinech | Fandíme filmu Golda - Železná lady Izraele: Helen Mirren píše historii v našich kinech | Fandíme filmu Golda - Železná lady Izraele: Helen Mirren píše historii v našich kinech | Fandíme filmu Golda - Železná lady Izraele: Helen Mirren píše historii v našich kinech | Fandíme filmu Golda - Železná lady Izraele: Helen Mirren píše historii v našich kinech | Fandíme filmu Golda - Železná lady Izraele: Helen Mirren píše historii v našich kinech | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest