The Flash dorazil do kin, stále skrývá několik tajemství

The Flash dorazil do kin, stále skrývá několik tajemství | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit dalších 15 obrázků
Dvojka už je napsaná, ačkoliv předběžný zájem publika není největší. Jsou tu poslední upoutávky.

Studio Warner Bros. v říjnu 2014 oznámilo své budoucí komiksové plány. Mezi nimi byl také The Flash, jenž měl být prapůvodně uvedený v březnu 2018. Během let byl film nesčetněkrát odložený. Mělo jej točit alespoň pět různých režisérů, připravovaly se různé verze, které často měly diametrálně odlišný dopad na to, jak se bude vyvíjet další kontinuita celého komiksového DC Univerza.

Aktuální režisér Andy Muschietti byl najatý v roce 2019, ale následovaly další odklady, především kvůli pandemii. V jednu chvíli se objevovaly zákulisní zvěsti, že by premiéra mohla být zcela zrušena, kvůli sérii skandálů, které svým kontroverzním a často vyloženě nebezpečným chováním vyvolala hlavní hvězda – Ezra Miller. To nicméně v současnosti producentka Barbara Muschietti popírá. Podle ní zrušení premiéry nikdy nebylo ve hře.

Film ale potenciálně mohla ohrozit jiná věc: Režisér pár dní před premiérou prozradil, že tvůrci od první chvíle počítali s návratem Michaela Keatona do role Batmana. Neměli žádný náhradní plán, takže pokud by Keaton býval nabídku odmítl, také se mohlo stát, že se celý projekt vůbec neodlepí od země.

Černý scénář se nicméně nevyplnil a nějakých devět let po prapůvodním ohlášení je film konečně tady. Už dnes měl v Česku první předpremiéry, zítra (ve čtvrtek 15. června) má u nás oficiální premiéru. Recenze jsou vesměs kladné (průměrná recenzentská známka na agregátoru Rotten Tomatoes je momentálně 6,4 z 10), chválené jsou postavy, humor, akce, komiksovost a množství odkazů pro fanoušky. Kritiku sklízí nedokonalé triky a možná až příliš překombinovaná mechanika vyprávění příběhu o cestování napříč časem a paralelními realitami.

Jestli pořád ještě nevíte, zda do kina vyrazit, můžete si pustit poslední upoutávky, které v článku přikládáme. Anebo naopak, pokud se bojíte, že už vám internet prozradil všechna tajemství, tak pro vás možná kino chystá překvapení. Aby se podařilo nějakou dobu odfiltrovat alespoň pár spoilerů, byly ve střižně provedeny dvě úpravy, se kterými se film promítá teprve pár dní. Jedna malá úprava byla provedena v poslední scéně filmu a následně ještě v titulkové scéně. Ta je až na úplném konci závěrečných titulků, takže pokud vás zajímá, tak po skončení filmu nikam neodcházejte.

Uvidíme, jak velký nakonec bude divácký zájem. Nejnovější analýzy predikují, že na největším filmovém trhu ve Spojených státech za premiérový víkend film utrží zhruba 70-75 milionů a mezinárodně dalších 155-165 milionů. To na první pohled není až taková sláva, zvlášť vzhledem k obřímu dvěstědvacetimilionovému rozpočtu. Ale kupříkladu Aquaman také pár let zpátky začínal poměrně nízko a nakonec to dotáhl až k miliardě. Tak třeba si diváci snímek mezi sebou doporučí a z The Flashe se stane trvalka, jako například loni z Top Gunu 2.

Snímek je vystavěný tak, že může dostat pokračování, ačkoliv filmový svět DC čeká restart. Dokonce už je ke dvojce napsaný scénář. Trochu paradoxní je, že režisér Andy Muschietti zcela odmítá, že by případné pokračování točil bez Millera, s nimiž se mu velice dobře spolupracovalo a kteří jsou dle Andyho opravdu dobrým hercem. Zároveň ale kasovní analytici mluví o tom, že nepříliš vysoké předpovědi tržeb jsou v tuto chvíli přisuzovány do značné míry tomu, že problematičtí Ezra film vůbec nepropagují a vlastně se téměř neukazují na veřejnosti. A stavět na takové nejistotě další pokračování může být pro studio risk, jaký už nebude chtít podstoupit…

Nakonec nicméně jako obvykle půjde především o peníze, takže když The Flash utrží dostatečně vysokou částku, tak teprve v tu chvíli je možné se o dalším film vůbec bavit. Předpokládá se, že aby se The Flash studiu Warner Bros. vyplatil, je potřeba, aby v kinech utržil zhruba 800 milionů dolarů. Dole v galerii najdete poslední fotky.

The Flash cestuje zpátky v čase, aby změnil minulost. Při pokusu o záchranu svojí rodiny Barry nevyhnutelně změní budoucnost a je uvězněný v realitě, kde se vrátil generál Zod, vyhrožuje absolutní zkázou a neexistují tu žádní superhrdinové, kteří by mohli podat pomocnou ruku. Tedy až na úplně jiného Batmana, kterého je nejdřív třeba dostat z důchodu, a na úplně jiné dítě Kryptonu, které je nejprv nutné dostat z vězení. Aby zachránil svět, v němž je právě teď a vrátil se do budoucnosti, kterou zná, musí Barry běžet jako o život. Ale bude ta nejvyšší oběť stačit k restartování celého univerza?

V roli Flashe se vrací Ezra Miller, Michael Keaton a Ben Affleck se představí dva různí Batmani. Michael Shannon znovu vystupuje jako generál Zod, Antje Traue jako jeho pobočnice Faora. V roli Iris West se vrací Kiersey Clemons, jako hrdinova matka vystoupí Maribel Verdú, jako jeho otec Ron Livingston, jako Supergirl Sasha Calle. Režíruje Andy Muschietti, který napsal scénář spolu s Christinou Hodson. Datum premiéry je pro tuto chvíli stanovené na 15. června 2023.

Foto: Warner Bros.

Zdroj: Entertainment Weekly, The Playlist, The Wrap, Deadline, Collider

Galerie: 16

The Flash dorazil do kin, stále skrývá několik tajemství | Fandíme filmu The Flash dorazil do kin, stále skrývá několik tajemství | Fandíme filmu The Flash dorazil do kin, stále skrývá několik tajemství | Fandíme filmu The Flash dorazil do kin, stále skrývá několik tajemství | Fandíme filmu The Flash dorazil do kin, stále skrývá několik tajemství | Fandíme filmu The Flash dorazil do kin, stále skrývá několik tajemství | Fandíme filmu The Flash dorazil do kin, stále skrývá několik tajemství | Fandíme filmu The Flash dorazil do kin, stále skrývá několik tajemství | Fandíme filmu The Flash dorazil do kin, stále skrývá několik tajemství | Fandíme filmu The Flash dorazil do kin, stále skrývá několik tajemství | Fandíme filmu The Flash dorazil do kin, stále skrývá několik tajemství | Fandíme filmu The Flash dorazil do kin, stále skrývá několik tajemství | Fandíme filmu The Flash dorazil do kin, stále skrývá několik tajemství | Fandíme filmu The Flash dorazil do kin, stále skrývá několik tajemství | Fandíme filmu The Flash dorazil do kin, stále skrývá několik tajemství | Fandíme filmu The Flash dorazil do kin, stále skrývá několik tajemství | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest