Herec Tenoch Huerta byl obviněn ze sexuálního napadení

Herec Tenoch Huerta byl obviněn ze sexuálního napadení | Fandíme filmu
Marvel Studios
Hudebnice a aktivistka Elena Ríos vznesla vážná obvinění vůči herci, který je nejznámější jako představitel marvelovského Namora.

Vážná obvinění vznesla mexická hudebnice a aktivistka Maria Elena Ríos. V sérii tweetů označila herce Tenocha Huertu za sexuálního predátora a obvinila jej z toho, že ji sexuálně napadl.

Ríos začala o celé věci mluvit ve chvíli, kdy byla uveřejněná epizoda podcastu aktivistické skupiny Poder Prieto, která veřejně vystupuje proti rasismu. (Huerta je mluvčím Poder Prieto). Elena označila skupinu za pokryteckou a ohradila se proti tomu, že je s ní spojováno její jméno, ačkoliv si to vysloveně nepřála, když se už před delší dobou od Poder Prieto distancovala. Uvádí, že členům skupiny jasně vyjevila, co jí měl Huerta provést, ti se však rozhodli jej krýt, namísto toho, aby proti němu jakkoliv vystoupili.

Objevily se klasické dotazy na to, proč proti herci promluvila až teď, případně proč jej nenahlásila na policii v době, kdy ji napadl. Ríos vysvětlila, že se dlouhou dobu snažila zážitek vůbec nějak sama v sobě zpracovat. Hovořit o sexuálním predátorovi, jeho emocionální manipulaci a zneužití moci podle ní navíc vůbec není snadné, když jde o někoho, kdo dokáže vystupovat velice šarmantně a hraje milovanou postavu se silnou fanouškovskou podporou. Pokud se rozhodnete proti někomu takovému vystoupit, tak musíte počítat s tím, že vám nebude uvěřeno a ještě to odskáčete. Což záhy doložila screenshoty internetových reakcí, kde jí lidé přejí smrt.

Na policii celou věc Elena nenahlásila proto, že celá mexická společnost je silně machistická a dosažení spravedlnosti je zhola nemožné. Hudebnice s tím má bolestivou osobní zkušenost. V roce 2019 její bývalý partner, obchodník a politik, najal několik mužů, aby ji polili kyselinou. Zřejmě jen proto, že si dovolila se s ním rozejít. S vážným poleptáním strávila pět měsíců v nemocnici, má zjizvený obličej i tělo a trvalé následky. Ne všichni útočníci byli dopadeni, organizátor útoku unikal spravedlnosti řadu měsíců a Ríos následně musela aktivně u soudu bojovat o to, aby po čase nebyl z věznice na zbytek trestu přesunutý do domácího vězení.

Huerta ani jeho zástupci na obvinění Ríos dosud veřejně nijak nereagovali. Los Angeles Times se pokusili získat komentář od Poder Prieto a filmového studia Disney, v době přípravy článku se ji však získat nepodařilo.

Tenoch Huerta je dvaačtyřicetiletý rodák z Mexika, který se mezinárodně objevil ve filmech jako Sin Nombre, Spectre, 33 životů, Očista navždy či v seriálu Narcos: Mexiko. Celosvětovou hvězdu z něj udělalo ztvárnění Namora v marvelovce Black Panther: Wakanda nechť žije. V době, kdy bylo jeho obsazení do role oznámeno, varovali někteří mexičtí fanoušci na sociálních sítích, že má Tenoch v zemi špatnou pověst. Objevovaly se klepy, podle nichž měl vystupovat šovinisticky a homofobně, vyhýbat se placení alimentů, případně mít skrze rodinu kontakty s mafií. Tehdy se nicméně obvinění nechytila žádná velká novinářská redakce se silným investigativním oddělením a celá věc byla smáznuta s tím, že jde o nepravdy či dezinterpretací.

V tuto chvíli není zřejmé, zda se bude obvinění dál prošetřovat, popřípadě zda k němu nějaké stanovisko zaujmou Marvel a Disney. V březnu byl představitel marvelovského padoucha Kanga Jonathan Majors obviněn z napadení a v jeho případě Marvel zatím žádné veřejné stanovisko nezaujal.

Foto: Tenoch Huerta jako Namor v Black Panther: Wakanda nechť žije

Zdroje: Elena Rios, Los Angeles Times, NBC News

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest