Transformers se propojili s další známou značkou

Transformers se propojili s další známou značkou | Fandíme filmu
Paramount Pictures
Diváci budou ve společných filmech potkávat postavy dvou různých sérií.

Článek obsahuje spoilery pro Transfomers: Probuzení monster!

V závěru Transformers: Probuzení monster diváky překvapila titulková scéna. Hrdina Noah (Anthony Ramos) v ní jde na pracovní pohovor, během něhož se ukáže, že byl právě naverbovaný k G.I. Joe. „Joové“ jsou speciální agenti, kteří původně také vznikli jako plastové hračky, jež momentálně stejně jako Transformers spadají pod firmu Hasbro. G.I. Joe zatím dostali tři celovečerní filmy, které kombinovaly válečnou akci, špionáž, bojová umění, sci-fi technologie a superhrdinské motivy. Obě značky už zažily cross-over v komiksech a o jeho filmové alternativě se mluví dlouhá léta. Teď k ní poprvé skutečně došlo.

Krátká scéna z konce Probuzení monster je nicméně zatím vše. Nebo alespoň producent Lorenzo di Bonaventura tvrdí, že v tuto chvíli neexistují žádné specifické plány a vše se teprve vyvíjet. Zatím si prostě Transformeři otevřeli vrátka k G.I. Joe. Di Bonaventura nijak nenaznačil, zda se budou jakkoliv brát v potaz dosavadní G.I. Joe filmy, anebo studio Paramount toliko využije známou značku a předchozí G.I. Joe filmy bude ignorovat.

S nápadem na zařazení G.I. Joe do filmu prý přišel režisér Steven Caple Jr., kterému studio jeho touhu posvětilo. Podle producenta di Bonaventury máme očekávat, že v příštím Transformers filmu zkrátka krom Autobotů a Maximalů budou na straně hrdinů bojovat také G.I. Joe. Producent to vidí tak, že ve filmu vystoupí pár „Joů“, z nichž třeba dva budou výraznější postavy, podobně jako když v Probuzení monster diváci poznali skupinu robotických Maximalů, z nichž vyčnívali Optimus Primal a Airazor, zatímco ostatní byli vedlejší figury v pozadí. Až budu Joové v příštím Transformers filmu takhle představení, tak už je celá řada možností toho, co se s nimi může dít v budoucnu. Zatím ale prostě mají být dalšími postavami Transformers série.

Nic se striktně neplánuje, protože di Bonaventura nevěří tomu, že by následování nějakých striktně nalajnovaných pravidel kreativitě nějak prospívalo. Podobně kouká i na kontinuitu. Aktuální Transformers jsou zasazení do minulosti a pokud jde snadno zařídit, aby neodporovali tomu, co se stalo ve starších filmech Michaela Baye, tak to scenáristé udělají. Ale zároveň filmaři nemají být otroky kontinuity a nechat se jí nějak limitovat ve svých tvůrčích idejích.

Takový přístup možná nepotěší některé skalní fandy Transformerů, ale pravda je taková, že filmová série svůj úspěch staví na zájmu masového publika, které si předchozí filmy sotva pamatuje a chce dostat především bombastické akční scény a měnící se roboty. Hledat zrovna tady nějakou interní logiku a pečlivou provázanost by asi bylo lehce naivní.

Titulní foto: Transformers: Probuzení monster

Zdroje: Collider I, II, Geek Culture

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest