Transformers: Probuzení monster – Sada plakátů blíže představuje nové roboty

Transformers: Probuzení monster – Sada plakátů blíže představuje nové roboty | Fandíme filmu
Paramount Pictures
Zobrazit dalších 18 obrázků
K tomu ochutnávka nového traileru a hromada zajímavostí o hrdinech i padouších od režiséra a producenta.

CinemaCon v Las Vegas pokračuje a ve čtvrtek v podvečer našeho času bude mít svůj panel studio Paramount. Je potvrzeno, že během panelu bude uvedený nový trailer pro Transformers: Probuzení monster, už sedmý hraný film s populárními roboty. Zatím je tu alespoň taková ochutnávka v podobě nových plakátů s Transformery Arcee, Wheeljackem a Bumblebeem. Už dříve byly zveřejněné plakáty s Optimem Primem, Miragem a Optimem Primalem. Ty také najdete dole v galerii, spolu se skupinovým posterem a několika dalšími obrázky.

O snímku nedávno pohovořil také producent Lorenzo di Bonaventura. Ten s magazínem Collider mluvil o chystaném animovaném Transformers filmu, ale vedle toho také přímo o Probuzení monster. Důležitou součástí snímku budou tentokrát Maximalové, další frakce Transformerů, která má podobu robotických zvířat. Aby „Šelmy“ přirozeněji zapadly do děje, odehrává se nemalá část snímku v džunglích Peru, kde Maximaly potkáme.

V rozhovoru pro Total Film di Bonaventura a režisér Steven Caple Jr. doplnili, že Maximalové jsou určitým mostem mezi Autoboty a Terracony. Ti jsou záporáci filmu. Terraconi sou nelítostní a jejich vůdcem je lovec trofejí Scourge (Peter Dinklage), jehož jediným cílem je ničit všechno kolem sebe. Ve filmu se mihne také Scorponok ze skupiny známé jako Predaconi, která v komiksech a animovaných filmech vystupuje jako přirozený oponent Maximalů (podobně jako Autoboti soupeří s Decepticony). Můžeme usuzovat, že když se Scorponok ve filmu jen mihne, schovávají si tvůrci Predacony pro další pokračování. A podle režiséra se můžeme těšit ještě na dvě „entity“, které zůstanou překvapením a před premiérou nebyly odhaleny.

Děj se odehrává v roce 1994, zhruba napůl cesty mezi Bumblebeem (1987) a Transforers (2007). Obě dvě éry série se na novém snímku podepíší. Podle Lorenza byla na Bumblebeem ceněna jemná práce s charaktery, nicméně některým fanouškům chybělo větší množství bombastické akce, na niž byli zvyklí z pětice předchozích filmů Michaela Baye. Probuzení monster by údajně mělo přinést kombinaci obojího: Zachovat prokreslené charaktery, ale vrátit se k velkolepé akci.

Výrazný osobní růst mají zažít dvě ústřední lidské postavy, Noah (Anthony Ramos, který byl mimochodem čerstvě obsazený do katastrofického bijáku Twisters) a Elena (Dominique Fishback) nemají v životě zrovna na růžích ustláno a snaží se nějak protlouct. Jejich cílem je přijít na to, jak se hnout z místa. Na straně Transformerů si největším vývojem projde samotný Optimus (Peter Cullen). Ten na konci Bumblebeeho musel opustit planetu Cybertron. Musel ustoupit. Na to nebyl do té doby zvyklý. Jenže když si vzpomenete na Optima z roku 2007, rozhodně to není ten samý Optimus ze závěru Bumblebeeho, z roku 1987. V Probuzení monster jej potkáváme v době, kdy ještě zraje a teprve se z něj stává Prime z filmů Michaela Baye, Prime, který je schopný jednat emotivně. Vývoj lidských hrdinů i Optima se potom v samotném závěru snímku protnou k údajně jedinečnému výsledku. Ale to berme s rezervou – producent svůj film pochválit musí.

Nicméně, o závěru filmu mluvil v superlativech také režisér Steven Caple Jr. v rozhovoru pro Box Office Pro. Říkal, že slovo „Autobot“ dostane úplně nový význam, a že se máme připravit na extrémně silný, emocionální okamžik. Díky tomu prý celé finále bude mít o to větší grády… Ze slov režiséra a producenta můžeme usuzovat, že si nejspíš Optimus projde nějakým významným přerodem, tak v červnu uvidíme, zda se skutečně podařilo robotům opět vdechnout emoce, jaké nabízel Bumblebee, anebo jde jen o prázdné sliby. Jisté znepokojení mohou vyvolávat aktuální zákulisní drby podle nichž studio i režisér chtějí snímek sestříhat jinak a dohadují se o tom, kterou verzi poslat do kin...

Tady je ještě ochutnávka ze zítřejšího traileru, plakáty potom najdete dole v galerii.

Transformers: Probuzení monster volně navazují na snímek Bumblebee. Děj je zasazený do roku 1994, kdy je dvojice archeologů z Brooklynu vtažená do pradávného konfliktu mezi třemi frakcemi Transformerů: Maximaly, Predacony a Terrocony. Pro lidské hrdiny začíná velké globální dobrodružství. Snímek je inspirovaný Transformers: Beast Wars, kde na sebe následovníci Autobotů a Decepticonů neberou podobu dopravních prostředků, ale zvířat. Terroconi jsou obvykle zuřivé bestie, které toho příliš nevymyslí, ale rády ničí. Bývají ve službách Decepticonů a jsou schopní se poskládat do ještě větších, kombinovaných strojů.

Snímek režíruje Steven Caple Jr., v hlavních rolích vystupují Anthony Ramos, Dominique Fishbach, Luna Lauren Vélez a Tobe Nwigwe. V rolích Transformerů promlouvají Peter Cullen, Pete Davidson, Liza Koshy, Cristo Fernández, John DiMaggio, Ron Perlman, David Sobolov, Michelle Yeoh, Peter Dinklage a Michaela Jaé Rodriguez. Datum české premiéry je stanoveno na 8. června 2023.

Foto: Paramount Pictures

Zdroje: Collider, Total Film, Box Office Pro, Collider

Galerie: 19

Transformers: Probuzení monster – Sada plakátů blíže představuje nové roboty | Fandíme filmu Transformers: Probuzení monster – Sada plakátů blíže představuje nové roboty | Fandíme filmu Transformers: Probuzení monster – Sada plakátů blíže představuje nové roboty | Fandíme filmu Transformers: Probuzení monster – Sada plakátů blíže představuje nové roboty | Fandíme filmu Transformers: Probuzení monster – Sada plakátů blíže představuje nové roboty | Fandíme filmu Transformers: Probuzení monster – Sada plakátů blíže představuje nové roboty | Fandíme filmu Transformers: Probuzení monster – Sada plakátů blíže představuje nové roboty | Fandíme filmu Transformers: Probuzení monster – Sada plakátů blíže představuje nové roboty | Fandíme filmu Transformers: Probuzení monster – Sada plakátů blíže představuje nové roboty | Fandíme filmu Transformers: Probuzení monster – Sada plakátů blíže představuje nové roboty | Fandíme filmu Transformers: Probuzení monster – Sada plakátů blíže představuje nové roboty | Fandíme filmu Transformers: Probuzení monster – Sada plakátů blíže představuje nové roboty | Fandíme filmu Transformers: Probuzení monster – Sada plakátů blíže představuje nové roboty | Fandíme filmu Transformers: Probuzení monster – Sada plakátů blíže představuje nové roboty | Fandíme filmu Transformers: Probuzení monster – Sada plakátů blíže představuje nové roboty | Fandíme filmu Transformers: Probuzení monster – Sada plakátů blíže představuje nové roboty | Fandíme filmu Transformers: Probuzení monster – Sada plakátů blíže představuje nové roboty | Fandíme filmu Transformers: Probuzení monster – Sada plakátů blíže představuje nové roboty | Fandíme filmu Transformers: Probuzení monster – Sada plakátů blíže představuje nové roboty | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest