The Flash: První reakce hovoří o jednom z nejlepších superhrdinských filmů

The Flash: První reakce hovoří o jednom z nejlepších superhrdinských filmů | Fandíme filmu
Warner Bros.
Podle novinářů dostaneme mix Návratu do budoucnosti se Spider-Manem: Bez domova. Pochvaly létají ze všech stran.

Je to tady. Poté, co komiksovku The Flash už hezkých pár týdnů opěvovali různí lidé přímo z Hollywoodu, snímek konečně viděli také novináři. Film se promítal v rámci výstavy CinemaCon a záhy novináři směli zveřejnit své první dojmy.

Nemá smysl chodit kolem horké kaše, ohlasy jsou pozitivní, místy až nadšené. Prakticky každý druhý novinář zmiňuje něco v tom smyslu, že jde o jeden z nejlepších komiksových filmů, jeden z nejlepších DC filmů posledních let, nebo jeden z nejlepších DC filmů vůbec, kdy se s ním reálně mohou poměřovat jen Temný rytíř, Burtonův Batman či Donnerův Superman.

Stylem je snímek připodobňovaný ke kombinaci Návratu do budoucnosti se Spider-Mane: Bez domova. The Flash totiž přináší superhrdinský příběh, kde roli hrají cestování v čase, paralelní reality, návrat starých známých hrdinů a osobní pouta, kolem nichž se všechno točí.

Novináři si chválí akci (skvěle koncipované scény i práci s Flashovými schopnostmi), humor, hromadu superhrdinských pomrknutí, spoustu DC nostalgie a především postavy. Ezra Miller v ústřední dvojroli jsou prý herecky vynikající, ať už si o nich jako o člověku (viz hromada osobních problémů) myslíte cokoliv. Sasha Calle jako Supergirl sklízí také jen chválu a Michael Keaton jako starý Batman si krade svoje scény pro sebe a je zlatým hřebem snímku. Co je nejdůležitější, snímek s postavami pracuje tak, že je prý hodně emotivní.

Novináři v neurčitých narážkách nechtějí prozradit příliš, ale naznačují, že je snímek hodně ambiciózní a snaží se fungovat jako určitý svorník všech dosavadních DC filmů. The Flash je prý opravdu hodně komiksový (řídí se komiksovou logikou, nedbá až tolik na to nejmasovější publikum), nabízí zajímavou interpretaci komiksového Flashpoitu skládá poctu řádce předchozích DC filmů, k nimž aktivně odkazuje. Máme čekat hodně geekovský zážitek, kdy se dost řeší nejrůznější časoprostorové paradoxy a balancuje na hranici naprosté absurdity.

Film podle všeho lze chápat jako konec provázaného světa DCEU, započatého Mužem z oceli Zacka Snydera a začátek nového DCU Jamese Gunna. Máme se připravit na spoustu překvapení, uzavření kapitoly a velký reset. Závěr je prý záměrně nejednoznačný (zřejmě v tom smyslu – že se Flash v případě potřeby může vrátit a nemusí – jak si studio bude přát) a vypadá to, že snímek má potitulkovou scénu, ale v Las Vegas nebyla promítaná.

Mezi vším nadšením se objevuje i nějaká ta kritika: Tu a tam zaznívá, že je snímek možná až příliš ambiciózní, že si ukousl moc velké sousto a začíná se pod tíhou složité konstrukce trochu prohýbat. Pro některé diváky bude závěr asi až moc nerdovský, jako příběhový blábol proložený až příliš velkou porcí nostalgie a komiksových odkazů. Objevuje se také zmínka, že toho snímek musí až příliš mnoho vysvětlovat a zbytečně moc času tráví připomínáním zrodů nejrůznějších hrdinů. Záporák podle jednoho z novinářů není příliš zajímavý a několikrát zaznívá, že se akce zvrhne v tradiční vodopád jedniček a nul, v jakých utopí svoje finále nejeden komiksový velkofilm. A některým divákům zjevně nesedne styl humoru, což může být značný problém, protože je The Flash do velké míry komedií.

Jestli si teď škrábete hlavu a přemýšlíte, co si vlastně o snímku myslet, pusťte si včera zveřejněný trailer. Vypadá to, že ten by mohl snímek vystihovat celkem věrně.

The Flash cestuje zpátky v čase, aby změnil minulost. Při pokusu o záchranu svojí rodiny Barry nevyhnutelně změní budoucnost a je uvězněný v realitě, kde se vrátil generál Zod, vyhrožuje absolutní zkázou a neexistují tu žádní superhrdinové, kteří by mohli podat pomocnou ruku. Tedy až na úplně jiného Batmana, kterého je nejdřív třeba dostat z důchodu, a na úplně jiné dítě Kryptonu, které je nejprv nutné dostat z vězení. Aby zachránil svět, v němž je právě teď a vrátil se do budoucnosti, kterou zná, musí Barry běžet jako o život. Ale bude ta nejvyšší oběť stačit k restartování celého univerza?

V roli Flashe se vrací Ezra Miller, Michael Keaton a Ben Affleck se představí dva různí Batmani. Michael Shannon znovu vystupuje jako generál Zod, Antje Traue jako jeho pobočnice Faora. V roli Iris West se vrací Kiersey Clemons, jako hrdinova matka vystoupí Maribel Verdú, jako jeho otec Ron Livingston, jako Supergirl Sasha Calle. Režíruje Andy Muschietti, který napsal scénář spolu s Christinou Hodson. Datum premiéry je pro tuto chvíli stanovené na 23. června 2023.

Foto: Warner Bros.

Zdroje: Slashfilm, EW, The Direct, Heroic Hollywood, One Take News, The Hollywood Reporter, Scott Mendelson, Jeff Sneider

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest