Joker: Batmanův otec obsazen

Joker: Batmanův otec obsazen | Fandíme filmu
Zobrazit další 1 obrázek
Joaquinu Phoenixovi je jedno, co si myslíte o jeho pojetí hlavní role. A víme, kdo složí hudbu.

Alec Baldwin (30 Rock, Mission: Impossible – Fallout) byl obsazen v Jokerovi Todda Phillipse do role Thomase Waynea, který je v komiksech samozřejmě otcem Bruce Waynea, alias Batmana. Když si to tak vezmete, tak je vlastně Joker jedním ze tří batmanovskýh prequelů, které v současné době existují nebo vznikají. Na televizních obrazovkách pravidelně můžeme vídat seriál Gotham, který pojednává o mladém Bruci Wayneovi, mladém komisaři Gordonovi a vzniku známých gothamských superzločinců. Vzniká také seriál, který nás má seznámit s mládím Bruceova věrného komorníka Alfreda. A teď je tu tedy Joker, ve kterém bude živ a zdráv Thomas Wayne, Bruceův otec, jehož smrt (společně se smrtí Bruceovy matky) je v Batmanově mýtu klíčovým momentem, jenž ústředního hrdinu přiměje k tomu, aby se pustil do boje se zločinem

Teď následují menší spoilery. Starší zpráva hovořila o tom, že Thomas Wayne má být důležitou postavou filmu a Arthur „Joker“ Flek jej vnímá jako „otravného boháče“. Objevily se také nepotvrzené spekulace, podle kterých by Arthur mohl být Thomasovým levobočkem. A vlastně se také nabízí teorie, zda někde ve filmu náhodou neuvidíme Thomasovu vraždu. Kupříkladu v Batmanovi Tima Burtona je to právě Joker, kdo zabije Bruceovy rodiče. Nicméně je pravda, že tuhle známou scénu vídáme na plátnech a obrazovkách až příliš často.

Dále se dozvídáme, že hudbu filmu složí Hildur Gudnadottir, která byla součástí týmu zesnulého Jóhanna Jóhannssona, ale delší dobu také sama skládá filmovou hudbu. Slyšet jste od ní mohli Únos, Máří Magdalénu nebo Soldado. Rozhodně zajímavá volba.

A pak je tu krátké vyjádření Joaquina Phoenixe, představitele hlavní role. Toho se novinář zeptal zda cítí nějaký tlak, když má Joker tolik fanoušků a měl v minulosti tak výrazné představitele, jakým byl třeba Heath Ledger. Phoenix odpověděl, že tohle ho opravdu nezajímá a je mu vážně jedno, co si kdo myslí. Ke všem filmům přistupuje úplně stejně. Zajímá ho filmař a postava, nic víc. To některé fandy možná nepotěší, ale radost by jim mohl udělat Joaquinův zodpovědný přístup. Herec připustil, že není úplně ideální, že musí momentálně dělat rozhovory k filmu The Sister Brothers, radši by se plně soustředil na přípravy na Jokera.

Zdroje: Indie Wire, Film Music Reporter, Deadline

Galerie: 2

Joker: Batmanův otec obsazen | Fandíme filmu Joker: Batmanův otec obsazen | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest