Box Office: Nekonečné tržby

Box Office: Nekonečné tržby | Fandíme filmu
Zobrazit další 3 obrázky
Má Disney zatajit inflaci a pochválit Avengers 3, nebo ještě někde vystřachá pár milionů, aby ty rekordy byly neprůstřelné?
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

A teď to hlavní. Celosvětovou jedničkou víkendu a absolutním rekordmanem kinematografie se stávají... Bubny... Avengers: Infinity War! Aktuální předpoklady posouvají debut k 250 milionům, jen tak tak, aby film čistě zdolal Síla se probouzí s 247 miliony. Jenomže i tři roky nám vytvořily nějakou inflaci, a tak pro Disneyho nebudou Avengers jedničkou, ale dvojkou, pokud tu inflaci započítáme. Sedmé Star Wars dnes mají po přepočítání 262 mega. Ale kdo si tohle bude chtít jednou v budoucnu pořád re-kalkulovat, že ano? Hrubá čísla hovoří jasně.

Film utržil téměř 106 milionů v pátek (společně se čtvrtečními předpremiérami), potom spadl o 23 % na 83 milionů při sobotě a čeká se ještě čtvrtinový propad na 61 milionů v neděli. Tak či tak jde o druhý nejlepší pátek (po Force Awakens), nejlepší sobotu a nejlepší neděli. Film sundal směšných 147 milionů sedmého Rychle a zběsile, čímž si Disney zajistil nejlepší dubnový otvírák všech dob. Studio teď drží rekordy pro měsíce únor, březen, duben, květen a prosinec. V roce 2019 se pokusí získat i červen, červenec a listopad s Toy Story 4, Lvím králem a Frozen 2.

Hned první víkend je těžké spekulovat o konečných tržbách, ale jistotou určitě je klasický marvelovský násobitel mezi 2.4x a 2.8x, což by film dostalo k 600 až 690 milionům v Americe. To je pořád hodně široký a nijak vypovídající rámec, ale co naplat. Avengers 3 jsou pro široké publikum bohužel trochu menší událost a jsou výrazně "frontloaded", což znamená, že obrovská poptávka byla ukojená v podstatě tento víkend a film tak může mít o trochu nižší dlouhodobější výdrž. Přesto jsou tu dobré dva týdny do druhého Deadpoola, kdy může film lákat zbývající diváky. Nezapomínejme ale, že jsme stále mimo prázdninovou sezónu a děcka jsou stále ve školách. 

Globálně film stihl za tento víkend 630 milionů, což je něco, co Avengers 1 a 2 měli na konci druhého víkendu. Tyhle filmy pak daly 1,4 a 1,5 miliardy celkově. Tentokrát je ale situace trochu odlišnější, protože Infinity War startovala podobně jako Black Panther, tedy žádná o týden dřívější zámořská premiéra + pozdržené Rusko a Čína. Panther je teď na 1,3 miliardě, což při podobné matematice posouvá Avengers 3 k 1,8 miliardě. Méně z Ameriky, ale více z Číny? Uvidíme. Víc příští víkend.  

Pro Disneyho a Marvel to byl opravdu skvostný víkend. Diváci si skutečně dali dvojitou dávku a Black Panther tak v jedenáctém víkendu utržil 4,5 milionu. Jak Avengers, tak Panther byli v Top 5 víkendu. Film je teď na 688 milionech v Americe a 1,3 miliardě ve světě. Doma překonal i se započtenou inflací všechny Batmany a všechny bondovky. Jinak všech 19 marvelovek stihlo dát za deset let neuvěřitelných 15,39 miliard

Zdroj: Forbes

« Předchozí kapitola

Avengers: Infinity War

27.04.2018 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný
Info o filmu

Galerie: 4

Box Office: Nekonečné tržby | Fandíme filmu Box Office: Nekonečné tržby | Fandíme filmu Box Office: Nekonečné tržby | Fandíme filmu Box Office: Nekonečné tržby | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest