Disneyfikace začíná, které filmové značky postihne?

Disneyfikace začíná, které filmové značky postihne? | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 15 obrázků
Vetřelec, Avatar či Kingsman jsou jedny z hromady značek, které Disney dostane pod svá křídla.
  1. Vetřelec / Predátor
  2. Star Wars

Star Wars

Říkáte si proč je na tomto seznamu také série Star Wars, když Disney již vlastní Lucasfilm? Odpověď je jednoduchá. Distribuční práva na starší díly totiž vlastnil Fox a až nyní připadli právě Disneymu. Ten měl práva získat v roce 2019 tak jako tak, obchod však vše urychlil. Nyní se očekává, že studio převede distribuční práva zpět Lucasfilmu. Někteří fanoušci tak spekulují, že Lucasfilm vydá originální a nepozměněnou verzi původní trilogie z let 1977 až 1983.

X-Men

Práva na ohromný svět mutantů se dají označit za nejvíce cenné po Avatarovi. Spousta fanoušků nyní očekává co nejrychlejší zařazení X-Menů do MCU, to však skýtá spoustu komplikací. Tak zaprvé, pokud by se xmenovský svět propojil s tím marvelovským, začali bychom dostávat jeden xmenovský film za dva nebo tři roky vzhledem k tomu, že Marvel nyní jede na vlně tří filmů ročně a ty má pečlivě naplánované.

Fox navíc ukázal, že xmenovské filmy jsou přeci jen žánrově jinak pojaté. Těžko bychom od současného Marvelu mohli dostat drsný a krvavý western jako byl Logan, či hororově pojaté New Mutants. Šéf Disneyho, Bob Iger, nicméně potvrdil, že minimálně Deadpool zůstane stále filmem s eRkovým ratingem, tak uvidíme, jak vše nakonec dopadne. Rozhodně by bylo zajímavé vidět shledání Scarlett Witch s jejím otcem Magnetem či kočkování Deadpoola se Spider-Manem.

Alvin a Chipmunkové

Co však perfektně zapadá Disneymu do konceptu je série filmů Alvin a Chipmunkové. Typická rodinná komediální podívaná, kterou může Disney zúročit jako filmy, či jako seriál pro svoji novou streamovací službu. Poslední film s Chipmunky z roku 2015 moc neutržil a již dříve se malá chlupatá zvířátka objevila v animovaném seriálu. V této cestě bude Disney pokračovat nejpravděpodobněji.

Sám doma

Kultovní vánoční záležitostí je série Sám doma, která proslavila herce Macauleye Culkina. Dodnes si ji spousta rodin s nostalgií pouští v rámci vánočních svátků. Série se sice dočkala několika pokračování, ty však kromě druhého dílu byly kvalitativně o dost horší a naposledy jsme mohli vidět film s tímto titulem v roce 2012. Vzhledem k tomu, že jde o další klasickou rodinnou zábavu, je těžké uvěřit, že by studio nechalo sérii ležet ladem a nepokusí se ji nějakým způsobem obnovit. Možností je také uvedení seriálu na nové streamovací platformě.

Doba ledová

Doba ledová patří mezi nejvýdělečnější animované série vůbec, když všech pět dílů zatím utržilo přes 3 miliardy dolarů. Bude tak patřit mezi hlavní značky, o které se bude Disney primárně zajímat. Nebylo by žádné překvapení, pokud by studio přišlo se šestým dílem, vše však bude záležet na dohodě s Blue Sky Animation, které Dobu ledovou také produkuje.

Labyrint

Série Labyrint je trochu zvláštní případ. Dva díly z chystané trilogie již jsou za námi, a ten třetí dostaneme na začátku příštího roku. Vzhledem k tomu, že i knižní předloha má tři díly, možné pokračování nevypadá reálně. I přesto si série udělala určité jméno a tak se může Disneymu do budoucna hodit.

Letopisy Narnie

Poslední zajímavou značkou, kterou v tomto výčtu zmíníme, jsou Letopisy Narnie. V Disneyho koprodukci vznikly první dva díly série, od té doby se však vše posunulo. Nyní se chystá již čtvrtý díl s podtitulem The Silver Chair, která vzniká v rámci studií Sony a Entertainment One a kterou zrežíruje Joe Johnston. Jestli vůbec, chopí se Disney nejspíše až dalších dílů.

Kromě výše uvedených můžeme ještě zmínit např. sérii Noc v muzeu či Percy JacksonDisneymu dále připadnou práva na spoustu slavných a oceněných filmů jako např. Klub rváčů, Moulin Rouge! či Titanic. I tyto filmy zřejmě budou k dispozici na nové streamovací platformě a dodají studiu na prestiži.

Kromě filmů se obchod týká také celé škály seriálů, které třeba také v dohledné době podobně shrneme. Která ze zmíněných značek je pro vás nejzajímavější, kterých se Disney chopí a které odsune stranou? Dejte vědět vaše názory v komentářích.

« Předchozí kapitola

Vetřelec: Covenant

19.05.2017 | USA, Velká Británie, Kanada, Austrálie, Nový Zéland
Sci-Fi, Dobrodružný, Thriller, Horor
Info o filmu

Galerie: 16

Disneyfikace začíná, které filmové značky postihne? | Fandíme filmu Disneyfikace začíná, které filmové značky postihne? | Fandíme filmu Disneyfikace začíná, které filmové značky postihne? | Fandíme filmu Disneyfikace začíná, které filmové značky postihne? | Fandíme filmu Disneyfikace začíná, které filmové značky postihne? | Fandíme filmu Disneyfikace začíná, které filmové značky postihne? | Fandíme filmu Disneyfikace začíná, které filmové značky postihne? | Fandíme filmu Disneyfikace začíná, které filmové značky postihne? | Fandíme filmu Disneyfikace začíná, které filmové značky postihne? | Fandíme filmu Disneyfikace začíná, které filmové značky postihne? | Fandíme filmu Disneyfikace začíná, které filmové značky postihne? | Fandíme filmu Disneyfikace začíná, které filmové značky postihne? | Fandíme filmu Disneyfikace začíná, které filmové značky postihne? | Fandíme filmu Disneyfikace začíná, které filmové značky postihne? | Fandíme filmu Disneyfikace začíná, které filmové značky postihne? | Fandíme filmu Disneyfikace začíná, které filmové značky postihne? | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest