Odprodej Foxu: X-Men jsou pro Disneyho velké lákadlo

Odprodej Foxu: X-Men jsou pro Disneyho velké lákadlo | Fandíme filmu
Marvel/Fox
Ze zákulisí se ozývá, že dohoda Foxu s Disneym je prakticky hotová a šéf Marvelu už si brousí zuby na další komiksové postavy.

Odprodej většiny společnosti 21st Century Fox konkurenčnímu Disneymu, začíná skutečně působit jako hotová věc. Oznámení má přijít příští týden. Následovat bude asi roční proces, kdy se všechno právně dořeší a všechno projde regulačním úřadem. Než bude vše dořešeno, budou jednotlivé části Foxu pod dosavadním vedením a teprve následně bude mít Disney možnost začít dělat zásahy. Co všechno můžeme očekávat?

Televizní stanice Fox (která dál zůstane pod firmou 21st Century Fox) přijde o velkou část obsahu, protože hlavní dodavatel, produkční firma 20th Century Fox TV, by zřejmě připadla Disneymu. Není zřejmé, zda by 20th Century Fox TV i nadále dodávala všechny pořady pro stanici Fox jako doposud, nebo jí ponechala jen některé (a jiné by si Disney stáhl pod sebe) anebo by 20th Century Fox TV rozvázala se stanicí Fox spolupráci úplně. Tak či tak se očekává, že se stanice Fox bude nadále soustředit víc na zpravodajství a reality show.

Jasné není ani to, co bude s filmovými studii. 21st Century Fox provozuje studia 20th Century Fox, Fox Searchlight, Fox 2000 a Blue Sky. Jako nejpravděpodobnější analytici vnímají to, že Disney nebude mít zájem o Blue Sky Studios (Doba ledová, Rio), protože už má dvě vlastní animační studia – Disney Animation a Pixar – navíc s výrazně lepší pověstí.

U vlajkové lodi, studia 20th Century Fox, se počítá s tím, že má Disney především o klíčové značky, na kterých se dá postavit byznys s doprovodnými výrobky a zábavními parky. V minulosti takhle Disney prokázal už při odkupu Pixaru, Marvelu a Lucasfilmu, že se miliardové investice skrze police v hračkářstvích dovedou velice rychle vrátit.

Zábavní park s tématem Avatara Disney dokonce provozuje a komiksové filmy (série X-Men a Fantastická čtyřka) jsou pak podle Deadline, ale i podle The Wall Street Journal jedním z hlavních důvodů, proč Disney o Fox stojí. Šéf Marvelu, Kevin Feige, se už prý nemůže dočkat, až bude mít jednotlivé postavy k dispozici.

A pak je tu samozřejmě stále omílané VOD. Ať už Disney dotáhne do konce svoji vlastní platformu nebo se plně bude věnovat službě Hulu, kde se stane většinovým (a do budoucna možná kompletním) vlastníkem, tak co největší množství exkluzivního obsahu se bude hodit. A kompletní archiv dvou velkých studií, z toho už se leccos vybrat dá.

Zdroj: Deadline, IBI Times

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest