Twilight a Hunger Games: S dalšími filmy se pořád počítá

Twilight a Hunger Games: S dalšími filmy se pořád počítá | Fandíme filmu
Summit Entertainment
Zobrazit dalších 7 obrázků
Vrátí se Bella nebo Katniss na plátna kin?

Studio Lionsgate se po skončení svých dvou největších sérií, Twilight a Hunger Games, stále snaží najít nějakou úspěšnou značku, kolem které by šlo vystavět celoroční program. Power Ranger, Bohové Egypta, Divergence, Podfukáři...nic se zatím nechytlo tak, jak by studio doufalo. Není tedy divu, že se jednou za čas proslechne neurčitá zmínka o tom, že se Twilight nebo Hunger Games v nějaké podobě ještě vrátí.

Teď o návratu obou značek opět mluvil šéf Lionsgate, Jon Feltheimer. Podle jeho vyjádření je v obou světech ještě mnoho příběhů k odvyprávění a studio je připravené je natočit v tu chvíli, kdy budou připravení k dalšímu vyprávění jednotliví tvůrci. Felheimer zároveň naznačil, že se v obou sériích nebude pokračovat bez svolení autorek knižních předloh – Stephenie Meyer a Suzanne Collins.

Co další by vlastně obě ságy mohly nabídnout? Ani jedna autorka už další příběhy ze svých úspěšných světů nenapsala. Meyer pouze na svém webu zveřejnila nikdy nedokončený román Midnight Sun, který převyprávěl události Stmívání z pohledu Edwarda a v roce 2015 ještě vydala speciální verzi Stmívání, ve které prohodila pohlaví ústředních postav a z Edwarda a Belly se stali Edythe a Beau. Pokud by autorka někdy v budoucnosti na Twilight ságu navazovala, psala by podle vlastních slov nejspíš o Renesmé (dceři Edwarda a Belly) nebo o vlkodlačici Leah. Původní představitelé hlavních rolí, Kristen Stewart a Robert Pattinson se věnují převážně natáčení nezávislých či vyloženě experimentálních filmů a nepůsobí dojmem, že by ještě měli někdy potřebu se k sérii vracet. Nepřekvapí tak, že se v minulosti objevily zmínky o restartu, který by ani nemusel přijít v kinech, ale mohl by se odehrát na televizních obrazovkách.

Také Suzanne Collins na Hunger Games zatím nijak nenavázala. V minulosti představitelé Lionsgate nejasně hovořili o tom, že do postapokalyptického světa Panemu jde zasadit prequely, sequely i spin-offy, nejčastěji se však hovořilo o prequelu, který by se odehrával během některých z předchozích Hunger Games. Jenže bylo by vlastně zajímavé se koukat na vraždění soutěžících, které bylo v minulosti vždy úspěšně dotažené až do konce a přežil vždy jediný vítěz, kterého navíc často kvůli událostem Vražedné pomsty známe?

Co vy na to? Může kterákoliv sága ještě něco nabídnout nebo mimo hranice původních románů diváci ztratí zájem?

Zdroj: Variety

Galerie: 8

Twilight a Hunger Games: S dalšími filmy se pořád počítá | Fandíme filmu Twilight a Hunger Games: S dalšími filmy se pořád počítá | Fandíme filmu Twilight a Hunger Games: S dalšími filmy se pořád počítá | Fandíme filmu Twilight a Hunger Games: S dalšími filmy se pořád počítá | Fandíme filmu Twilight a Hunger Games: S dalšími filmy se pořád počítá | Fandíme filmu Twilight a Hunger Games: S dalšími filmy se pořád počítá | Fandíme filmu Twilight a Hunger Games: S dalšími filmy se pořád počítá | Fandíme filmu Twilight a Hunger Games: S dalšími filmy se pořád počítá | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest