Hunger Games: Na prequel, sequel či spin-off dojde

Hunger Games: Na prequel, sequel či spin-off dojde | Fandíme filmu
Lionsgate
Studio Lionsgate nehodlá jednu ze svých nejtučnějších krav jen tak pustit. Bude se dojit, zase dojit a pak nejspíš stloukat máslo.

Záliba v nejrůznějších reality shows je populární tendencí dnešní společnosti. Stejně je to s oblibou filmových a knižních franšíz, které lačnému divákovi či čtenáři umožní prodloužit si čas strávený se svými oblíbenými hrdiny a studiu nebo vydavatelství zas namastit si kapsu.

Sága Hunger Games úspěšně zkombinovala oba fenomény. Její fanoušci ale mají, zdá se, po závěrečném čtvrtém dílu s podtitulem Síla vzdoru 2 utrum. Žádné další knihy, které by nabídly další pokračování příběhů dystopického univerza Panem, zatím nebyly napsány. Autorka Suzanne Collins ostatně ani nezmínila, že by se chystala k další tvorbě na tohle téma, a proto by logickým východiskem byly již dříve zmíněné prequely. Ty se ale setkaly s jednoznačným odmítnutím Jennifer Lawrence, která se jako Katniss Everdeen se svým odhodláním a charakteristickým copem stala modlou zástupů mladých dívek.

Studio Lionsgate si nemůže tolik finančně vyskakovat jako větší zavedení giganti, a Hunger Games pro něj představovaly důležitého koně. Po jeho doběhnutí teď není jednoduché najít projekt, který by diváky táhl do kina s takovou vervou. Výkonný ředitel studia Jon Feltheimer nezastírá, že je další rýžování v rámci Hladových her stále …ve hře. Může se dle jeho slov jednat nejenom o prequely, ale i sequely nebo spinoffy. Je ale moudrým krokem vzít si na triko takové vaření z vody, ať už je svět, o který se jedná, jak chce úžasný? Dalším závažným mínusem by byla neúčast hlavního obsazení, o kterém Lawrence mluvila částečně v žertu, ale opravdu si jde jen těžko představit, že by se Jennifer chtěla k roli vracet. Z toho všeho tedy zatím vychází značně vágní představa, která by mohla skalní fans spíš vytočit než nasytit. Samozřejmostí jsou pak přípravy divadelní hry a zábavního parku.

Budoucnost série může nalomit i míra úspěchu dalších snímků, které má Lionsgate pod svými křídly. Pro blízkou dobu jsou jeho nejzářivější nadějí Strážci vesmíru, budou ale bitvy vesmírných příšer s dinomorfy dostatečně důstojným soupeřem pro líté souboje teenagerů v aréně? Na to si budeme muset ještě chvíli počkat.

PS: A ano, společně s dalším ždímáním Hunger Games studio neustále přemýšlí také o tom, jak by se znovu dal podojit Twilight.

Zdroj: Variety

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest