Vetřelec: Covenant: Vetřelec vs. Promethus, staré vs. nové

Vetřelec: Covenant: Vetřelec vs. Promethus, staré vs. nové | Fandíme filmu
20th Century Fox
Zobrazit dalších 7 obrázků
Ridley Scott o svým vetřeleckých plánech, android Walter se představuje v novém videu.

Ridley Scott je bezesporu umělec, ale nikdy se netajil tím, že je také velice obratný byznysmen. Je to jen několik dní od chvíle, kdy jsme vás informovali o tom, že scénář k příštímu filmu už je připravený. Scott v rozhovoru řekl, že úspěch je třeba předjímat a být na něj připravený. Mezi jednotlivými díly nechcete mít zbytečně dlouhou pauzu.

V tom samém rozhovoru Scott ale prozradil mnohem víc. Mimo jiné uvedl, že při natáčení Promethea (který začínal vlastně od nuly) si uvědomil, že diváci mají pořád zájem o Vetřelce, jeho význam a vývoj. Vajíčko, facehugger, protržená hruď, to všechno chtějí diváci pořád vidět. Ve Vetřelci: Covenant tedy dává Ridley divákům to co chtějí vidět a zároveň dál pokračuje v přidávání nových nápadů. Světy Promethea a Vetřelce se nadále přibližují. Scott se nijak netají tím, že není příliš velkým fanouškem toho, co se stalo se sérií po Vetřelcích Jamese Camerona, ale byl přesvědčený, že značka má pořád potenciál a společně s Prometheem to prokázal.

Tam se zaměřil na to, co jej vždycky zajímalo, ale žádný dosavadní film se na to neptal: Odkud se vlastně obávaný xenomorph vzal? Prometheus přinesl první náznaky, v Covenantu bychom se měli daleko víc přiblížit odpovědi na otázku, kdo vetřelce stvořil a za jakým účelem. Zároveň dodává, že Covenant by měl být jedním ze tří pokračování Promethea, takže si na definitivní odpovědi ještě chvilku počkáme.

V jednu chvíli Scott v rozhovoru dokonce říká, že je schopný dodat dalších šest pokračování. A i když není úplně jisté, jestli v tu chvíli mluví o Vetřelci, Blade Runnerovi nebo o něčem úplně jiném (Ridley je známý tím, že mluví rychle, útržkovitě a vlastně je vždycky v konverzaci dávno o několik myšlenek napřed), tak je patrné, že jej baví realizovat nové nápady, ale stejně tak se povahy byznysmena nikdy nezbaví a vždycky bude mít alespoň částečně potřebu divákům dát to, co si zrovna žádají. Uvidíme, jestli nám tenhle jeho zápal pro věc nakonec dá nějaký nový díl vetřelecké ságy, který se bude moci poměřovat s nejstaršími dvěma.

Na závěr přidáváme ještě video, které představuje výrobu androida Waltera (Michael Fassbender).

Alien: Covenant je druhou kapitolou v prequelové trilogii k Vetřelci, která začala v Prometheovi a pojí se přímo na Scottovo klíčové dílo žánru sci-fi z roku 1979. Na cestě ke vzdálené planetě na konci galaxie objeví posádka kolonizační lodi Covenant něco, o čem si myslí, že je nezmapovaný ráj. Ve skutečnosti jde však o temný, nebezpečný svět, jehož jediným obyvatelem je syntetický David (Michael Fassbender), přeživší zatracené expedice Prometheus. V hlavní roli Katherine Waterston, dále hrají Danny McBride, Demián Bichir, Jussie Smollett, Amy Seimetz, Camern Ejogo, Callie Hernandez, Billy Crudup a Alexander England. Režíruje Ridley Scott, na scénáři se podíleli Michael Green, Jack Paglen a John Logan. Datum české a slovenské premiéry je naplánováno na 18.5. 2017.

Zdroj: Sydney Morning Herald

Vetřelec: Covenant

19.05.2017 | USA, Velká Británie, Kanada, Austrálie, Nový Zéland
Sci-Fi, Dobrodružný, Thriller, Horor
Info o filmu

Galerie: 8

Vetřelec: Covenant: Vetřelec vs. Promethus, staré vs. nové | Fandíme filmu Vetřelec: Covenant: Vetřelec vs. Promethus, staré vs. nové | Fandíme filmu Vetřelec: Covenant: Vetřelec vs. Promethus, staré vs. nové | Fandíme filmu Vetřelec: Covenant: Vetřelec vs. Promethus, staré vs. nové | Fandíme filmu Vetřelec: Covenant: Vetřelec vs. Promethus, staré vs. nové | Fandíme filmu Vetřelec: Covenant: Vetřelec vs. Promethus, staré vs. nové | Fandíme filmu Vetřelec: Covenant: Vetřelec vs. Promethus, staré vs. nové | Fandíme filmu Vetřelec: Covenant: Vetřelec vs. Promethus, staré vs. nové | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest