Star Wars IX: Lucasfilm řeší budoucnost senátorky Leiy

Star Wars IX: Lucasfilm řeší budoucnost senátorky Leiy | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 8 obrázků
Dojde k další digitální resurekci? A jak vysoká byla na Carrie Fisher vypsaná pojistka.

Článek obsahuje menší spoilery ke Star Wars VIII a IX

Podle Hollyood Reporteru zaměstnanci LucasFilmu po smrti Carrie Fisher stále truchlí, avšak postupně začínají její předčasný skon řešit také z pracovního hlediska. Nedávno jsme se dozvěděli, že herečka dokončila veškeré natáčecí povinnosti spojené s Epizodou VIII, avšak Epizoda IX se začne točit nejspíš až příští rok a senátorka Leia Organa dle dostupných informací měla mít v devítce větší prostor než v osmičce.

Vnitřní zdroje ze studia uvádějí, že pro Epizody VIII a IX měla Leia naplánované minimálně dvě zcela klíčové scény. Její setkání s Lukem Skywalkerem (Mark Hamill) a s Kylo Renem (Adam Driver). Není přitom zcela zřejmé, ve kterém z filmů má která scéna být, popřípadě, jestli už je kterákoliv z nich tedy natočená.

10. ledna vyráží režisér a spoluscenárista filmu Colin Trevorrow do Los Angeles, aby se tam setkal s ředitelkou LucasFilmu Kathleen Kennedy a probral s ní, jakým způsobem se situací naložit. Nevíme jistě, v jakém stádiu příprav scénář byl, zřejmé je však to, že filmaři zatím mají dost času na to, aby našli nějaké alternativní řešení.

Nebylo by to v sáze poprvé. Přepisování a přetáčky Rogue One jsou veřejně hodně probírané a přepisovala se také Epizoda VIII. Scenárista a režisér Rian Johnson původně osmičku psal na základě původního scénáře sedmičky. Tu však J.J. Abrams v postprodukci hodně upravoval, a tak Johnson musel provést náležité změny, aby filmy navazovaly.

Kromě přepisování scénáře se samozřejmě nabízí možnost, že alespoň v části scén Carrie Fisher nahradí digiální Leia, zvlášť když je téma digitálních náhradníků žhavé po premiéře Rogue One. Na tuhle možnost zareagoval Michael Fink, který má s vytvářením digitálních postav bohaté zkušenosti (Tron: Legacy, Avatar, Pí a jeho život). Ten se domnívá, že určitě existují filmaři, kteří by si něco takového udělat troufli, ale technologie pořád podle něj není dost daleko na to, aby se dala vytvořit plnohodnotná náhrada. V dosavadních případech jsou momenty, kdy je iluze dokonalá, ale pořád ještě hodně momentů, kde je trik vidět. A to jen nadále prohlubuje etickou otázku celé situace. Je správné zesnulou herečku nahrazovat neživými jedničkami a nulami? Ještě navíc nedokonalými?

Osobně se domnívám, že LucasFilm zvolí kompromis. Scény senátorky Leiy budou osekány na to nejnutnější minimum, avšak pokud měla mít ve filmu výraznou úlohu, bylo by poněkud zvláštní, kdyby najednou zmizela ze scény, pouze s nějakým ústním vysvětlením od ostatních postav. Pokud budeme morbidně pragmatičtí, tak Disney nejspíš také nepohrdne možností mít ve filmu ještě jednou naposledy vizuální předlohu pro nejrůznější hračky apod. Společnost za hereččino úmrtí před dokončením smluvního kontraktu má dostat padesátimilionové pojistné, což je určitě částka, za kterou by v případě zájmu bylo možné náročné triky realizovat.

Zdroje: THR, The Insurance Insider

Star Wars: Vzestup Skywalkera

20.12.2019 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Galerie: 9

Star Wars IX: Lucasfilm řeší budoucnost senátorky Leiy | Fandíme filmu Star Wars IX: Lucasfilm řeší budoucnost senátorky Leiy | Fandíme filmu Star Wars IX: Lucasfilm řeší budoucnost senátorky Leiy | Fandíme filmu Star Wars IX: Lucasfilm řeší budoucnost senátorky Leiy | Fandíme filmu Star Wars IX: Lucasfilm řeší budoucnost senátorky Leiy | Fandíme filmu Star Wars IX: Lucasfilm řeší budoucnost senátorky Leiy | Fandíme filmu Star Wars IX: Lucasfilm řeší budoucnost senátorky Leiy | Fandíme filmu Star Wars IX: Lucasfilm řeší budoucnost senátorky Leiy | Fandíme filmu Star Wars IX: Lucasfilm řeší budoucnost senátorky Leiy | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu