Box Office: Mimozemská civilizace si přišla pro tržby

Box Office: Mimozemská civilizace si přišla pro tržby | Fandíme filmu
Zobrazit další 3 obrázky
Příchozí přicházejí, diváci neodcházejí. Proto mají filmy minulého týdne tak skvělé tržby. 

Nejúspěšnější novinkou víkendu je sci-fi drama Příchozí. Jeden z nejlepších filmů roku si nepochybně zaslouží nějaký ten dolar a v tomhle případě jich bohatě stačí 24 milionů. Pro Amy Adams je to druhý nejlepší otvírák filmu, kde má hlavní roli. Kouzelná romance (34 mil.) zatím nepadá. Pro režiséra Denise Villeneuva už to ale nejlepší otvírák kariéry je, alespoň do Blade Runnera 2049. Paramounti měli hrozný rok, a proto jim musíme být o to více vděční, že stále nasazují kvalitní vážná dramata, která to jako Příchozí dotáhnou "jenom" k nějakým 70 milionům v USA. Mezinárodně zatím utrženo 4,6 milionu.

Velkým vítězem víkendu je i producent Will Packer. Ten poslední dekádu výrazně zbohatl na mainstreamových dramatech a komediích cílených na americké černochy. Almost Christmas startuje s 15,5 milionu při rozpočtu 17 mega. Europacorp poté nasazuje otřesný, negativními recenzemi skrz-naskrz prolezlý psychologický horor V pasti. Produkce Luca Bessona neskutečně ráda jezdí na horské dráze, protože Lucy nebyla zlá a utržila dost, tento rok přišel pitomý Já, kocour a pitomé V pasti, jen aby už brzy debutovala nadějná Miss Sloane s Jessicou Chastain a stejně nadějný je také Valerian, kterého uvidíme příští rok. Aktuální produkt s Naomi Watts se musí spokojit se 3,7 miliony a víc ho nemá cenu řešit.

Díky pátečnímu svátku se Doctor Strange zařadil s propadem 49 procent mezi nejlepší držáky MCU. Ve druhém víkendu to tak dělá 43 milionů a po deseti dnech 153 mega, takže jsme přesně mezi dvojkami Captaina Ameriky a Thora. Příští víkend začnou dělat Doktorovi problémy Fantastická zvířata a rozhodnou o tom, jak moc velký úspěch ze Strange nakonec bude. V Číně jsme na 83 milionech a celosvětově na 493 mega. To je krůček od konečných tržeb Ant-Mana (519 mil.). Poražení jsou zatím Incredible Hulk, Thor a první Captain America.

Ještě lepším držákem je ale animák Trollové, který spadl v pátek jen o jediné procento a za víkend o 24 procent. To dělá 35 milionů a celkově 94 mega z Ameriky. I Trolly ohrozí příští víkend Fantastická zvířata a na konci měsíce ještě Moana, takže DreamWorks jsou určitě rádi, že diváci chodí, dokud to jde. Celosvětově je zatím celkem utrženo 222 milionů. Na Den veteránů samozřejmě nezklamalo ani Hacksaw Ridge s třetinovým úbytkem diváků a 10,7 miliony. Mel Gibson má z Ameriky nějakých 32 milionů a tenhle projekt ho možná dovede i do Oscarového zápolení. 

Do dvou kin, která splňují podmínky Anga Leeho, se dostal film Ulička slávy. Bylo potřeba ho promítat ve 4K, 3D a 120 snímcích za sekundu. Recenze jsou smíšené, na filmy jsme prostě zvyklí při 24 snímcích. Určitě nám ale svůj záměr brzy vysvětlí sám Ang Lee nebo filmoví teoretici, kteří mohou bádat nad tím, proč drama o mladém veteránovi vypadá jako koncertní film Katy Perry. Kdo ale viděl Hobita ve 48 FPS, tak ví, o čem mluvím. Ze dvou kin 120 000 dolarů, to není zlé. Příští víkend jde film do osmistovky normálních kin. V Číně se za dva dny stihlo 8,4 milionů dolarů, takže tu třeba opravdu máme potenciální hit, který se vypraví na Oscary. 

Ve dvou kinech začíná i koprodukční drama Elle od Paula Verhoevena. Ve Francii film má od května už 4 miliony a v zámoří je celkově na nějakých 6 milionech, takže 44 000 dolarů z Ameriky je takový hezký bonus. 

Příští víkend Fantastická zvířata a kde je najít, The Edge of Seventeen, Bleed for This. A že Ulička slávy půjde do 800+ kin, to už také víte. Pár lidí si bude moct zajít na další film s Amy Adams pod názvem Noční zvířata a limitovaně se bude promítat i Místo u moře.

Zdroj: Forbes

Trollové

10.06.2011 | USA, Norsko
Dobrodružný, Animovaný, Fantasy, Horor, Rodinný
Info o filmu

Galerie: 4

Box Office: Mimozemská civilizace si přišla pro tržby | Fandíme filmu Box Office: Mimozemská civilizace si přišla pro tržby | Fandíme filmu Box Office: Mimozemská civilizace si přišla pro tržby | Fandíme filmu Box Office: Mimozemská civilizace si přišla pro tržby | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu