Doctor Strange: První reakce ze zámořské předpremiéry

Doctor Strange: První reakce ze zámořské předpremiéry | Fandíme filmu
Marvel Studios
Zobrazit dalších 14 obrázků
Zámořští recenzenti slibují super vizuál a postavy

Slavnostní premiéra Doctora Strange proběhne dnes v Los Angeles. Už včera ale film viděli zámořští novináři a směli o něm tweetovat. Hned v několika reakcích bylo zmíněno, že určitě nejde o nejlepší marvelovku, ani o jednu z pěti nejlepších marvelovek. Pokud jde filmu něco vytýkat, tak je to především klasické schéma příběhů superhrdinského zrodu, které je ve všech filmech studia prakticky totožné. Objevil se i názor, že jde vlastně o takový remake Iron Mana. Někteří si stěžují na obecně slabší děj či tempo, hned několik lidí má problém s humorem, který je prý do filmu zasazený dost násilně.

To jsou ale dílčí výtky, jinak se všichni shodují na tom, že jde o další povedenou komiksovku, kterou si v kinech všichni užijeme. Opět se vydařilo to hlavní, díky čemu Marvel vyčnívá nad konkurencí -  Postavy jsou dobře napsané i zahrané, mají hloubku. Všichni chválí Benedicta Cumberbatche v roli doktora Strange. Je to tahoun filmu a objevuje se i názor, že skutečně má na to, aby vystřídal Roberta Downeyho Jr. v roli ústřední postavy celého Marvel Universe. Kromě něj je vícekrát zmiňována pouze Tilda Swinton v roli Ancient One, kterou taktéž novináři vynášejí do nebes. Zmínka o záporákovi v podání Madse Mikkelsena padla jedna jediná, takže opravdu hodně výrazný asi nebude, ale nejspíš ani nijak neurazí. A pozor, podle hned několika recenzentů jde za jednu z postav označit i doktorův levitační plášť, takže můžeme spekulovat o tom, že má Doktorova garderoba tak trochu svoji hlavu.

Objevuje se spousta chvály na skvělou hudbu Michaela Giacchina a novináři si libují také v tom, že je film do velké míry samostatný. Pojďme ale k druhé největší pochvale hned po postavách. Všichni se doslova rozplývají nad vizuální stránkou filmu. Všichni mluví o tom, že je film jiný, že je to pořádný drogový trip, slušná bláznivina a opravdu netradiční podívaná. Kouzla v Harrym Potterovi jsou podle jedné z reakcí jen pouťový trik, oproti tomu, co dostaneme ve Strangeovi. Magie je občas tak trochu děsivá, správně divoká a je vzrušující, jaký ohromný potenciál přináší do zbytku Marvel Universe. Potěšující je, že se magii daří svázat možná lehce pitomými, ale plně funkčními pravidly, takže nepůsobí nikterak všemocně. Krom vizuální podoby prý funguje i 3D a co je také nezanedbatelné, Doctor Strange ze světa kouzel čerpá výbornou akci. Podle některých ohlasů film nabízí vůbec nejlepší akční scény ze všech dosavadních marvelovek, objevil se dokonce i názor, že ve filmu můžeme čekat určitou revoluci v pojetí akčních scén, jakou jsme v podobném měřítku mohli zaznamenat naposledy v Matrixu.

Novináři také potvrzují, že má film dvě titulkové scény, přičemž obě odkazují na budoucí filmy. Podrobněji jsme na dané téma psali ve starší novince.

Suma sumárum Marvel zřejmě opět nezklamal a můžeme se do kina s klidem těšit. Další tweety se objeví v noci na zítřek po slavnostní premiéře, tak kdyby upozorňovaly na něco zajímavého, dáme vám vědět. Podrobnější recenze přijdou příští týden a na závěr přikládáme reakci z patnáctiminutového preview filmu, které minulý týden promítaly IMAXy po celém světě.

PS: Dosud naší pozornosti unikala jedna skvělá zpráva, česká premiéra byla přesunuta už na 27.10.!

Marvel přináší příběh doktora Stephena Strange, světoznámého neurochirurga, jehož život se změní navždy poté, co mu autonehoda nevratně poškodí ruce. Když jej zklame moderní medicína, hledá pomoc a naději u mysteriózní enklávy známé jako Kamar-Taj. Rychle ale zjišťuje, že to není jen místo zasvěcené léčitelství, ale také první linie obrany v boji proti temným silám, které chtějí zničit naši realitu. Než se naděje, bude se muset Strange (vyzbrojený čerstvě nabytými magickými silami) rozhodnout, jestli se vrátí k životu v blahobytu, nebo jej definitivně zapomene a stane se tím nejmocnějším žijícím kouzelníkem

V hlavních rolích hrají: Benedict Cumberbatch, Chiwetel Ejiofor, Rachel McAdams, Benedict Wong, Mads Mikkelsen a Tilda Swinton. Režíruje Scott Derrickson, scénář napsal společně s C. Robertem Cargillem. Datum české premiéry je stanoveno na 27.10. 2016, datum slovenské je stanoveno na 3.11. 2016.

Zdroje: CBM, Slashfilm

Doctor Strange

04.11.2016 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Galerie: 15

Doctor Strange: První reakce ze zámořské předpremiéry | Fandíme filmu Doctor Strange: První reakce ze zámořské předpremiéry | Fandíme filmu Doctor Strange: První reakce ze zámořské předpremiéry | Fandíme filmu Doctor Strange: První reakce ze zámořské předpremiéry | Fandíme filmu Doctor Strange: První reakce ze zámořské předpremiéry | Fandíme filmu Doctor Strange: První reakce ze zámořské předpremiéry | Fandíme filmu Doctor Strange: První reakce ze zámořské předpremiéry | Fandíme filmu Doctor Strange: První reakce ze zámořské předpremiéry | Fandíme filmu Doctor Strange: První reakce ze zámořské předpremiéry | Fandíme filmu Doctor Strange: První reakce ze zámořské předpremiéry | Fandíme filmu Doctor Strange: První reakce ze zámořské předpremiéry | Fandíme filmu Doctor Strange: První reakce ze zámořské předpremiéry | Fandíme filmu Doctor Strange: První reakce ze zámořské předpremiéry | Fandíme filmu Doctor Strange: První reakce ze zámořské předpremiéry | Fandíme filmu Doctor Strange: První reakce ze zámořské předpremiéry | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu