Box Office: Účetní Ben Affleck v černých číslech

Box Office: Účetní Ben Affleck v černých číslech | Fandíme filmu
Warner Bros. Pictures
Zobrazit další 4 obrázky
Úspěšné filmy poslední týdny táhnou náměty a herecká jména. Vítězem tohoto víkendu je Ben Affleck, kterého si Warneři hýčkají. Mimo něj nasadili i Harryho Pottera. 

Žádná značka, žádná předloha, žádná série. Pouze hvězdné jméno Bena Afflecka a přitažlivá zápletka dostává novinku víkendu Zúčtování k 25 milionům dolarů. Pro Afflecka je to po Zmizelé druhý nejlepší výsledek kariéry, pokud počítáme eRkové filmy a jeho sólové projekty, které nejsou blockbusterem nebo komiksovkou. Pro Warnery se Affleck stává po Nolanovi a Eastwoodovi jejich největším klenotem a pokud mu vyjde i třetí režijní projekt Pod rouškou noci, tak pak se není o čem bavit. Rozpočet Zúčtování ve výši 44 milionů se zacelí v pohodě a pokud film ukáže nějakou výdrž, možná se Warneři rozhodnou udělat z autistického zabijáka novou akční sérii. Mezinárodně byly zaúčtovány necelé 3 další miliony.

Když jsme u hvězdných jmen - Kevin Hart. Zřejmě nejvytíženější současný komik si připočítává čtvrtý letošní hit po Poldově švagrovi, Centrální inteligenci a Tajném životě mazlíčků. Do kin totiž vstupuje jeho třetí stand-up film s podtitulem What Now? První záznam Laugh At My Pain z roku 2009 utržil celkových 7,7 milionů, ale až Let Me Explain byl pro Harta průlomovým "koncertním" filmem, který odstartoval se 17,3 miliony a skončil na 32 milionech. What Now? startuje se solidními 12 miliony a možná ta třicítka padne znovu.

Jinak do kin zavítal i Max Steel. Nevíte, o čem mluvím? Tak se pohodlně usaďte a poslouchejte. Mattel, hračkářský gigant, si jednou usmyslel, že by chtěl obnovit zájem o tuhle akční figurku a rozhodl se, že to udělá stejně jako Transformeři filmem. Nakonec skončil Mattel spíš jako Bitevní loď. Maxe Steela tlačil do produkce na rok 2009, kdy v něm měl hrát tehdy populární Taylor Lautner. Natočeno bylo v roce 2014 (bez Lautnera), ale film pořád ne a ne jít do distribuce. Přichází teď a s 2 miliony půjde rovnou do patnáctky nejhorších debutů širokého nasazení s 2000+ kiny. Skvělá práce.

Když jsme u herců Twilightu, v pěti kinech běží drama Certain Women s Kristen Stewart nebo Laurou Dern a Michelle Williams. Výsledných 65 000 dolarů není zlých. Warneři jinak zničehonic nasadili do všech 333 amerických IMAXů všech 8 Harry Potterů. Série si může připočítat milion. A když jsme u Harryho Pottera, do 73 kin zavítalo mexické drama Desierto od syna Alfonsa Cuaróna (Vězeň z Azkabanu) a scenáristy Gravitace Jonase Cuaróna. STX Entertainment film koupili na Torontském festivalu za 1,5 milion. Produkce stála 3 miliony a film v samotném Mexiku už utržil 2 mega, takže 450 000 dolarů z Ameriky je takový hezký bonus. Snímek by ale ještě měl jít do širšího nasazení v následujcícíh týdnech a především je cizojazyčným oscarovým kandidátem za Mexiko, takže popularitu možná ještě posbírá před nebo po předávání. Pokud ho tedy prezident Donald Trump nezakáže. Jak na to koukám, dneska se nám to hezky pospojovalo.

Kousky minulého víkendu trochu zaklopýtaly. Dívka ve vlaku spadla o polovinu na 12 milionů a hraje se tak spíš jako Zmizení, než jako Zmizelá. I Zmizení ale dokázalo při dvacetimilionovém debutu udělat v Americe 61 milionů, což by Dívce ve vlaku slibovalo nějakou sedmdesátku. Zatím má 46,5 mega. Mezinárodně pak dalších 33. Deepwater Horizon je s novými 6 miliony na padesátce z Ameriky. Drží se dobře, ale stál moc a zámořské vyhlídky jsou nejisté (zatím to dělá necelých 28 milionů). I Čapí dobrodružství je slušná trvalka, ale má moc nízká čísla. Ve čtvrtém víkendu má 5,6 milionů a 130 mega celosvětově. Sedm statečných je na 85 milionech z USA, na 148 z celého světa. Zrození národa spadlo o 61 %, což znamená necelé 3 miliony v druhém víkendu. Film neměl velkou premiérou, nemá výdrž, nemá dobré recenze a nulové vyhlídky na sošky. Nejhorší možná situace. 

Jinak Volání netvora: Příběh života čeká Američany až v prosinci a nás v lednu příštího roku, protože ho ale režíroval J. A. Bayonna, odstartoval už ve Španělsku, odkud má po deseti dnech 12,8 milionů a recenzenti začínají hovořit o jednom z nejlepších filmů tohoto roku. A když jsme u zbytku světa, Dítě Bridget Jonesové má sice ze Států 23,6 milionů, ze zbytku světa ale přiteklo 142 milionů. Recept stále funguje.

Za čtrnáct dní čeká Ameriku pouze Inferno (mezinárodně zatím utržilo 50 milionů), otázkou tedy je, proč některé filmy příštího týdne nepočkaly. Někdo z natřískaného příštího víkendu totiž ve velké konkurenci nejspíš podlehne. Bude to Jack Reacher: Nevracej se, Ouija 2, Špióni odvedle, Boo! A Madea Halloween nebo I'm not Ashamed? Limitovaně pak svedou boj Moonlight, Americká idyla, Komorná a In a Valley of Violence. Bude zkrátka co rozebírat, tak se stavte!

Zdroj: Forbes

Zúčtování

10.10.2016 | USA
Krimi, Drama, Thriller
Info o filmu

Galerie: 5

Box Office: Účetní Ben Affleck v černých číslech | Fandíme filmu Box Office: Účetní Ben Affleck v černých číslech | Fandíme filmu Box Office: Účetní Ben Affleck v černých číslech | Fandíme filmu Box Office: Účetní Ben Affleck v černých číslech | Fandíme filmu Box Office: Účetní Ben Affleck v černých číslech | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest