X-Men: Matthew Vaughn natočí Druhou třídu

X-Men: Matthew Vaughn natočí Druhou třídu | Fandíme filmu
20th Century Fox
Konečně je to oficiální! Režisér Matthew Vaughn natočí pokračování svého filmu X-Men: První třída. O čem pokračování bude?

X-Men: První třída patří mezi to nejlepší, co se v loňském roce dostalo do kin (v našem žebříčku nejlepších loňských filmů se První třída vyšplhala na zasloužené druhé místo), ale kvůli ne zrovna ohromujícím tržbám se dlouho spekulovalo, zda studio Fox dovolí režiséru Matthew Vaughnovi natočit pokračování. Objevovaly se nejrůznější náznaky a zúčastnění tvůrci i úředníci z Foxu hovořili o tom, že by si pokračovat přáli, ale teprve teď je to oficiální! Server Deadline přinesl zprávu, že studio definitivně Vaughna najalo k natočení dalšího dílu. Produkovat bude opět Bryan Singer, duchovní otec filmových X-Menů, který se doposud nějakým způsobem podílel na všech dílech. Scénář opravdu napíše Simon Kinberg, o jehož angažmá už se delší dobu neoficiálně spekulovalo. Zrovna jeho obsazení je podle nás omyl, ale jak známe Vaugna, tak si stejně nakonec scénář přepíše podle sebe, takže to zas takový problém není. Jen se zbytečně ztrácí čas i peníze.

O čem by druhý film mohl být? K první oficiální synopsi je samozřejmě ještě daleko, ale není od věci si shrnout, co o možném pokračování tvůrci v minulosti prozradili: X-Men: První řída se odehrává v 60. letech minulého století, původní trilogie X-Men zhruba v současnosti. Takže tvůrci mají na vyprávění dalších příběhů zhruba 40-50 let a nadále by se chtěli přidržovat skutečných historických události, jako jsou boj za lidská práva v šedesátých letech, či válka ve Vietnamu. Režisér Vaughn dokonce uvedl, že by si dokázal představit úvod filmu, ve kterém se dozvíme, že atentát na Kennedyho ve skutečnosti spáchal Magneto. Dále se už delší dobu počítá s tím, že by Magneto byl i nadále velice rozporuplná figura – ani dobrá, ani zlá. A k X-Menům by se logicky musel připojit nějaký silný mutant, který by se s Magnetem dokázal utkat místo Charlese, který je teď na vozíku.

 

Nové spekulace o příběhu

To jsme o filmu slýchali loni v létě, těsně po premiéře jedničky. Během podzimu a zimy ale James McAvoy a Michael Fassbender přidali v nejrůznějších interviích několik poměrně zajímavých názorů, které znějí logicky a ve filmu by fungovaly. Nedávno Fassbender pro IFC prohlásil, že rozhodně počítá s tím, že Magneto bude nadále velice ambivalentní figura. Dřív to byl klaďas, který občas provedl něco špatného, teď to bude záporák, který ale stále vykoná mnoho dobrého. Zároveň si dokáže představit, že i po trpkém rozchodu by spolu Charles a Erik mohli stále spolupracovat, pokud by se například objevil nepřítel dostatečně silný na to, aby ho dokázali porazit jedině společně. Historie mu dává za pravdu - Jak víme z následujících filmů (X-Men 1-3) oba muži přes všechny konflikty vždy zůstávají tak trochu přáteli.

Zároveň si Fassbender i McAvoy myslí, že v příštím díle by mohl být daleko větší důraz kladen na Charlese. V První třídě jsme sledovali, jak se z Erika stal Magneto, v té druhé by se z Charlese stal Profesor X. (řekl Faasbender pro Collider). Charles byl upoután na invalidní vozík a zrazen svým nejdražším přítelem. To jsou dva obrovské životní zlomy a film by se jimi měl podle Jamese McAvoye (opět Collider) zabývat. Všechno jsou to samozřejmě velice obecné myšlenky, ale je na nich jasně vidět, že tvůrci o látce opravdu přemýšlí, a že v jádru filmu chtějí mít především životní příběhy uvěřitelných postav, ne bezhlavou akci.

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu