Viking: Středověký válečný epos v prvním traileru

Viking: Středověký válečný epos v prvním traileru | Fandíme filmu
Vikingové táhnou. Po úspěšné sérii History Channelu se diváci mohou těšit na velkofilm z vikinské éry Kyjevské Rusi. Premiéru bude mít v prosinci tohoto roku.

Historické opusy, zdá se, nemusí nutně vznikat jen v západní provenienci. Do vod vikinské éry se ponořili ruští filmaři v čele s režisérem Andrejem Kravčukem, jenž je na filmovém poli znám díky snímku Italjaněc z roku 2005. Český divák bude ale spíš znát jména producentů Konstantina Ernsta a Anatolije Maksimova, kteří v minulosti produkovali již Noční hlídku a Denní hlídku, dva významné fantasy snímky ruské kinematografie.

První klapka natáčení padla v březnu roku 2013, již tehdy byl ale film 5 let ve vývoji. Autoři slibují velkofilm, jehož výpravnost se bude rovnat válečnému Stalingradu z roku 2013. O čem ale celá tahle sranda bude?

Příběh Vikinga nás zavede do 10. století do Kyjevské Rusi, kde po smrti vládce Svjatoslava probíhá válka mezi jeho dvěma syny Jaropolkem a Olegeme. Když rodinná šarvátka přeroste v bratrovraždu a dobyto je i poslední město Novgorod, je další syn zesnulého vládce Vladimir nucen opustit Kyjevskou Rus a přes zamrzlé moře putuje do Švédska. Zde se mu dostane pomoci od válečníka Svenelda, který kdysi sloužil v armádě Vladimirova otce a který mu pomůže dobýt ztracenou říši zpět.

Ač trailer nepůsobí nikterak strhujícím dojmem, výsledný účinek má a to především díky výpravnosti. Co ale čekat od podobného projektu s rozpočtem 13 milionů dolarů, když například nedávný Exodus Ridleyho Scotta měl kapitál více jak desetinásobný? Nezbývá než se nechat překvapit a doufat, že si východní síly zachovají svou pověst účinných nízkonákladových produkcí. Verdikt přijde z Moskvy 22.12. 2016, kdy si snímek odbyde domácí premiéru.

V minulosti se vikinskou tematikou zabýval snímek Vikingové z roku 1999 (v originálu 13th Warrior) s Antoniem Banderasem v hlavní roli nebo například Cesta bojovníka, ve které si hlavní postavu střihl Karl Urban. V posledních letech kraluje na televizních obrazovkách seriál Vikings pod taktovkou History Channelu, který se letos na jaře uvede již čtvrtou řadu.

Přidat na Seznam.cz
Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu