Wolverine 3: Studio zvažuje, že bude mládeži nepřístupný

Wolverine 3: Studio zvažuje, že bude mládeži nepřístupný | Fandíme filmu
Deadpoolův úspěch začíná mít hodně rychle vliv na další hollywoodské projekty.

Třetí samostatný Wolverine by mohl dostat v USA rating R, tedy být mládeži nepřístupný. Alespoň to tvrdí leták z hračkářského veletrhu, který o víkendu proběhl v New Yorku. Na letáku najdete také prozatímní logo filmu. Není zaručeno, že nakonec film rating R skutečně mít bude, nicméně taková možnost zřejmě leží na stole (tedy pokud leták není jen promyšlený podvrh).

O tom, že by příští Wolverinovo dobrodružství natočili jako eRko, přemýšleli ve studiu Fox už během příprav „dvojky“, tedy snímku The Wolverine. Režisér James Mangold a představitel hlavní role Hugh Jackman chtěli představit hrdinu v poněkud animálnější podobě a o jadrnější pojetí hodně usilovali. Nakonec se jim podařilo dosáhnout alespoň určitého kompromisu, kdy je studio nechalo připravit dvě verze potenciálně problematických scén a do kin šla umírněná verze, zatímco necenzurovaná varianta se později objevila na Blu-ray.

A je třeba říct, že tenhle sestřih filmu působil daleko přirozeněji. Když někdo zemřel, nepadl jednoduše k zemi, ale viděli jsme ránu, která jeho smrt zapříčinila. Funguje to i tematicky, protože se celý film točí kolem nesmrtelnosti a životních útrap, tak je dobře, že smrt měla nějaký reálný dopad. A když se Wolverine naštval, neříkal „karamba“, ale pořádně si zafuckoval, což opět působí přirozeněji a lze z toho čerpat komedii. Pokud tedy Mangold s Jackmanem připravili podobně drásavý a neurvalý příběh i pro třetího Wolverina, bylo by jedině dobře, pokud by jej studio svolilo natočit v jeho plné explicitě.

Hollywood se točit filmy pro dospělé dlouhá léta bál. Zvlášť komiksovky, které jsou přece „pro děti“. Pak přišel jeden pán v červeno-černém trikotu a ukázal, že je úplně jedno, jestli film dostane rating PG13 nebo rating R. Důležité je jen to, jestli je dobrý a má silný marketing. A po úspěchu Deadpoola se začíná rychle mluvit o tom, že se studia pokusí na eRkové vlně svézt. Akorát je otázka, jestli producenti chápou, v čem tkví Deadpoolovy přednosti, tedy v tom, že filmaři dostali volnou ruku a natočili netradiční projekt, který měl určitou kvalitu. Jak ale známe Hollywood, šéfové studií pravděpodobně akorát narvou do chystaných filmů krev a sprosté vtipy a budou čekat, že jim spadne do klína vlastní hit.

Třetího Wolverina snad tenhle problém nečeká, protože je úplně jiný, než užvaněný Deadpool a Mangold má o podobě filmu už dávno představu jasnou. Takže otázka do pléna: Chtěli byste, aby byl závěr Wolverinovy cesty mládeži nepřístupný?

Zdroj: Ray Chaos

Logan: Wolverine

03.03.2017 | USA
Akční, Sci-Fi, Drama
Info o filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu