Star Wars VIII: Premiéra filmu se odkládá

Star Wars VIII: Premiéra filmu se odkládá | Fandíme filmu
Z jakého důvodu budeme na film čekat déle a kdy jej uvidíme?

Disney oficiálně oznámil, že odsouvá premiéru Star Wars: Episody VIII zhruba o sedm měsíců. Původně jsme měli film vidět 25.5. 2017, nově jej uvidíme 14.12. 2017. V prosinci roku 2017 má být uvedeno také jedno z pokračování Avatara, ale u toho zatím žádné datum premiéry nebylo stanoveno. Na 14.12. 2017 je ohlášena také premiéra Spielbergovy velkolepé sci-fi Ready Player One, ale můžeme očekávat, že Hvězdným válkám uhne z cesty. Proč se premiéra odložila? Důvodů je hned několik.

Tak především, Star Wars: Síla se probouzí si v prosincovém termínu vedly nesmírně dobře. Tržby se prozatím vyšplhaly na částku 1,886 miliardy a Disney tak určitě rád zkusí úspěšný termín otestovat znovu. Na přelomu jara a léta 2017 navíc mělo studio ohlášené velké množství premiér, zatímco ke konci roku to bylo slabší – takhle se cashflow rovnoměrně rozvrství. A neuškodí samozřejmě ani to, že filmaři budou mít na přípravu snímku víc času.

Momentálně probíhají poslední úpravy scénáře, které byly podmíněny tím, že diváci reagovali na nové postavy z Episody VII daleko lépe, než studio čekalo. Proto se teď scénář přepisuje tak, aby Rey (Daisy Ridley) a spol. v novém filmu mohli ještě více vyniknout. Více o postavách příštího dílu se dočtete v našem včerejším článku, doplňujeme jen to, že Benicio del Toro v nedávném rozhovoru ještě jednou potvrdil, že bude hrát ve snímku zápornou figuru.

Star Wars: Episodu VIII napsal a zrežíruje Rian Johnson, natáčení začne v Londýně příští měsíc. Produkují Kathleen Kennedy (šéfka Lucasfilmu, který pro Disneyho Hvězdné války vyrábí) a Ram Bergman, producent všech dosavadních filmů Riana Johnsona. Výkonným producentem je mimo jiných také J.J. Abrams, režisér a spoluscenárista Episody VII.

Zdroje: Oficiální web, Borys Kit I, II, HitFix

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest