Téma: Od Lucase až ke Star Wars: Síla se probouzí

Téma: Od Lucase až ke Star Wars: Síla se probouzí | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 7 obrázků
Důkladný souhrn veškerých podrobností o tom, jak George Lucas plánoval budoucnost, jak se Star Wars vzdal, jak je převzal J.J. Abrams a co se s nimi rozhodl provést.
  1. Kapitola č.1
  2. Otec George Lucas
  3. Nová éra s Walten Disneym
  4. J.J. Abrams - zázračný synek
  5. Problémy
  6. Lawrence Kasdan - duše starých pořádků
  7. Odmítnutí i přijetí odkazu George Lucase
  8. Nástrahy a povinnosti Epizody VII
  9. Je hotovo!

J.J. Abrams - zázračný synek

Proč vlastně režisér J.J. Abrams Epizodu VII zpočátku odmítl? Protože už měl plné zuby toho, že pořád točí jen nějaké sequely. To je samá Mission: Impossible 3, Star Trek 11 a 12 a najednou má točit Star Wars VII? Ne, ne, tohle pokračování si chtěl užít hezky v klidu jako fanoušek. Jenže Brad Bird (který režii filmu zvažoval) dal nakonec přednost Tomorrowlandu, a tak si producentka Kathleen Kennedy vzala do hlavy, že Abramse prostě přesvědčí.

Nakonec stačilo vést o Hvězdných válkách jednu hodně zajímavou konverzaci. V jádru všeho stojí jednoduchá otázka: „Kdo je Luke Skywalker“? A není to myšleno ani tak v nějakém mytologickém slova smyslu, ale jednoduše jako: „Luke kdo? Kdo to sakra má být“? George Lucas před lety vyprávěl příběh o obyčejných lidech, kteří žijí uprostřed ničeho své "bezvýznamné" životy a najednou musí vzít odpovědnost do vlastních rukou a stát se hrdiny.

Teď uplynulo od událostí Návratu Jediů zhruba 30 let a napříč celou galaxií žijí zcela obyčejní mladí lidé, kteří se narodili před nějakými dvaceti lety, žijí si své "bezvýznamné" životy, nemají žádné formální vzdělání, přístup k médiím, popřípadě znají jen propagandu. A naprosto netuší, že kdy žili nějaký Luke Skywalker, nějaký Han Solo nebo nějaká princezna Leia. Popřípadě je považují za mýty, povídačky pro malé děti. Takže kdo má být ten Luke Skywalker?

Jednoduchá otázka v sobě ukrývala potenciál a okamžitě Abramse nadchla. Najednou před ním ležel celý obrovský svět, který bylo potřeba znovu objevit. Podobně jako George Lucas v Epizodě IV měl očima nových postav odhalovat tajemství Galaxie, ve které se už dávno před tím děly naprosto neuvěřitelné věci. Paralelně s postavami navíc budou svět Star Wars objevovat i noví mladí fanoušci, kterým chce režisér nabídnout stejný pocit úžasu, jaký sám prožíval jako malý kluk.

Krom objevování se Džejdžejovi zamlouvala také myšlenka, že původní Star Wars byly vlastně hrozně retro, když vycházely z čtyřicet let starého Flashe Gordona, kterého chtěl Lucas původně adaptovat, ale nepodařilo se mu na něj získat práva. Stejně tak budou nové Hvězdné války obdobně retro, když vycházejí z těch původních, taktéž starých circa čtyřicet let. S přemlouváním režiséra pomáhal také Lawrence Kasdan a definitivně ano Abrams řekl v lednu 2013.

« Předchozí kapitola
Další kapitola »

Galerie: 8

Téma: Od Lucase až ke Star Wars: Síla se probouzí | Fandíme filmu Téma: Od Lucase až ke Star Wars: Síla se probouzí | Fandíme filmu Téma: Od Lucase až ke Star Wars: Síla se probouzí | Fandíme filmu Téma: Od Lucase až ke Star Wars: Síla se probouzí | Fandíme filmu Téma: Od Lucase až ke Star Wars: Síla se probouzí | Fandíme filmu Téma: Od Lucase až ke Star Wars: Síla se probouzí | Fandíme filmu Téma: Od Lucase až ke Star Wars: Síla se probouzí | Fandíme filmu Téma: Od Lucase až ke Star Wars: Síla se probouzí | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz
Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu