Téma: Od Lucase až ke Star Wars: Síla se probouzí

Téma: Od Lucase až ke Star Wars: Síla se probouzí | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 7 obrázků
Důkladný souhrn veškerých podrobností o tom, jak George Lucas plánoval budoucnost, jak se Star Wars vzdal, jak je převzal J.J. Abrams a co se s nimi rozhodl provést.
  1. Kapitola č.1
  2. Otec George Lucas
  3. Nová éra s Walten Disneym
  4. J.J. Abrams - zázračný synek
  5. Problémy
  6. Lawrence Kasdan - duše starých pořádků
  7. Odmítnutí i přijetí odkazu George Lucase
  8. Nástrahy a povinnosti Epizody VII
  9. Je hotovo!

Nová éra s Walten Disneym

Už nějaký čas před odprodejem značky začal George potichoučku chystat nové filmy. Měl připravené koncepty pro celou novou trilogii a v létě 2012 se do procesu příprav zapojila Kathleen Kennedy, současná šéfka Lucasfilmu. Začátkem října už spolupracovalo několik scenáristů, kteří měli budoucí trilogii a celý navazující svět důkladně rozplánovat. Byli to Michael Arndt (Malá miss Sunshine, Toy Story 3), Simon Kinberg (X-Men: Budoucí minulost, Sherlock Holmes) a Lawrence Kasdan (Indiana Jones a Dobyvatelé ztracené archy, Star Wars V a VI). Kathleen Kennedy mezitím tahala rozumy z Lucase a hledala nového režiséra. Zvažováni byli také David Fincher, Brad Bird, Guillermo del Toro nebo J.J. Abrams. Ten prvopočáteční nabídku odmítl.

Disney koupil Star Wars koncem října a počítalo se s tím, že Lucas bude pokračovat jako konzultant. Místo toho však po krůčcích začal svoje hvězdné dítko definitivně opouštět. Synopse, které pro budoucí trilogii napsal, využili scenáristé včele s Arndtem přinejlepším okrajově. Disney o Georgeovy nápady neměl zájem, chtěl se víc zavděčit fanouškům. Rychle se ukázalo, že George by akorát do všeho mluvil, všichni by z úcty naslouchali a nakonec by si stejně poradili po svém. Všechno by se zdržovalo, sebejistota filmařů by byla pravidelně podrobována zkoušce a nikdo by v té situaci nebyl spokojený. Lucas si to záhy uvědomil a přípravy nových Star Wars dobrovolně a definitivně opustil.

« Předchozí kapitola
Další kapitola »

Galerie: 8

Téma: Od Lucase až ke Star Wars: Síla se probouzí | Fandíme filmu Téma: Od Lucase až ke Star Wars: Síla se probouzí | Fandíme filmu Téma: Od Lucase až ke Star Wars: Síla se probouzí | Fandíme filmu Téma: Od Lucase až ke Star Wars: Síla se probouzí | Fandíme filmu Téma: Od Lucase až ke Star Wars: Síla se probouzí | Fandíme filmu Téma: Od Lucase až ke Star Wars: Síla se probouzí | Fandíme filmu Téma: Od Lucase až ke Star Wars: Síla se probouzí | Fandíme filmu Téma: Od Lucase až ke Star Wars: Síla se probouzí | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz
Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu