Rychle a zběsile 8 má problémy s hledáním režiséra

Rychle a zběsile 8 má problémy s hledáním režiséra | Fandíme filmu
Kdo neměl čas a kdo točit nechce a proč?

Scénář Rychle a zběsile 8 už se píše a premiéra (česká) je naplánovaná na 13.4. 2017. Režisér se však stále hledá. Studio Universal od začátku počítalo s tím, že James Wan po dokončení Furious 7 odejde ke konkurenci natáčet pokračování hororu V zajetí démonů. Chtělo se tedy obrátit na Justina Lina, který natočil dosavadní díly série od trojky do šestky. Ten se však uvázal třetímu Star Treku a byl tudíž také ze hry. Studio se údajně ještě jednou pokusilo přesvědčit Jamese Wana a dokonce mu podle některých zdrojů nabídly tolik peněz, které „dovedou změnit život“. Režisér přesto odmítl.

Proč o Rychle a zběsile nestojí? Natáčení sedmého dílu bylo tak náročné, že se údajně podepsalo na Wanově zdraví. Jistě, zčásti za to mohla smrt Paula Walkera, která donutila filmaře celý film přebudovat a v řadě scén zesnulého herce složitě dublovat s pomocí jeho bratrů a počítačových triků. Šušká se ale také o tom, že pro Wana bylo nesmírně obtížné vyjít s producentem (a hlavní hvězdou) Vinem Dieselem. Ten měl zpochybňovat každičký detail komplexních akčních scén a zdržovat tak natáčení, popřípadě prý držel Wana vzhůru dlouho do noci a upravoval s ním scénář tak, aby mu všechno sedělo stoprocentně na míru. Zástupci Diesela i Wana tyto zvěsti popírají, producent Neal Moritz zareagoval se slovy, že kdyby byl Diesel skutečně tak problémový, jen těžko by s ním studio chystalo už šestý díl série. Doplňujeme, že zvěsti o Vinově zdržování natáčení už se jednou v minulosti objevily (i když tehdy mělo jít spíš o hvězdné manýry než o přílišnou všetečnost).

Studio Universal každopádně rychle potřebuje režisérskou náhradu, kterou bude Diesel vybírat spolu s ostatními producenty. Nabídku údajně dostal Jaume Collet-Serra, ten je ale zaneprázdněný, a tak Universal nahazuje udice mezi zkušené matadory i zajímavé nováčky. V minulosti zájem o režii projevoval i sám Vin Diesel (k Rychle a zběsile natočil už bonusový krátký film Los Bandoleros), ale na takhle rozsáhlý projekt by si asi netroufl.

Rychle a zběsile je pro Universal jedním z koruních klenotů, takže režisér nejspíš bude nalezen poměrně brzy. V tuto chvíli se plánují minimálně další tři pokračování série a do všech se počítá s Vinem Dieselem.

Zdroj: THR

Rychle a zběsile 8

14.04.2017 | USA, Francie, Kanada, Japonsko
Akční, Dobrodružný, Krimi, Thriller
Info o filmu
Přidat na Seznam.cz
Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu