Mallory: Další lidský osud očima Heleny Třeštíkové

Mallory: Další lidský osud očima Heleny Třeštíkové | Fandíme filmu
Autorka časosběrných dokumentů zachytila další silný lidský příběh, který bodoval na festivalu v Karlových Varech.

Režisérku a dokumentaristku Helenu Třeštíkovou vám jistě nemusíme představovat. Jinak je to ovšem s jejím novým projektem jménem Mallory. Podobně jako u jejích předešlých filmů (Katka, René) se jedná o několikaleté mapování neobyčejného života jedince, avšak tentokrát s viditelně lepším koncem. Natáčet začala režisérka nejdříve na vlastní pěst, již v roce 2002, později ji podpořili producenti ze společnosti Negativ. Svou premiéru si film odbyl na letošním Mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech, kde se také vítězně zúčastnil soutěže v kategorii nejlepší dokumentární film (konkrétně nad 60 minut). V koprodukci s Českou televizí se film podívá do kin od 23.7.2015.

Dokument sleduje životní peripetie ženy, přezdívané Mallory, se kterou se Helena Třeštíková seznámila při natáčení cyklu filmů o drogách. V té době Mallory již rok odolávala své dřívější závislosti na heroinu, které se rozhodla zbavit po narození svého syna Kryštofa. Jenomže drogy byly jen jedním z mnoha problémů, se kterými se musela vypořádat. Jednu dobu byla se synem prakticky bezdomovec. Poté žila společně se svým přítelem v nepojízdném osobním vozidle. Mallory se však nevzdala a navzdory obrovským problémům s úřady a byrokracií se nakonec dokázala vrátit do běžného života. V roce 2012 začala studovat střední odbornou školu, obor Sociální činnost a nyní pracuje jako dobrovolnice v asistenční organizaci a snaží se pomáhat lidem, kteří jsou v podobných situacích, jako byla dříve ona.

Drobná zajímavost na konec: prezident MFF v Karlových Varech Jiří Bartoška se až letos dozvěděl, že se s ním Mallory nevidí poprvé. Před několika lety se s tenkrát ještě těhotnou Mallory potkal na Karlově mostě, kde ji dal poměrně slušný obnos peněz a pokusil se jí „promluvit do duše“.

Máte rádi časosběrné dokumenty Heleny Třeštíkové?

Mallory: Trailer

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu