Box Office: Avengers 2 čekají na Čínu

Box Office: Avengers 2 čekají na Čínu | Fandíme filmu
Ze superhrdinského bijáku těží také filmy nabízející zábavu pro doprovod komiksových fandů.

60 procent z diváků, co tento víkend navštívili v USA kina, se odkrojilo Marvelu a jeho Avengers: Age of Ultron, kteří utržili ve druhém týdnu 77 milionů dolarů. To je krásné číslo, ale nestačí na druhý víkend jedničky ve výši 103 milionů. Film se tentokrát opravdu hraje jako klasický superhrdinský sequel, už dávno ne jako velká událost. Rozdíl je samozřejmě v mezinárodních číslech. Temný rytíř měl po deseti dnech také 313 mega z Ameriky, nikoli už ale 875 milionů celosvětově. Marvel se teď tedy těší na čínský a japonský trh, kde se očekává několikanásobný nárůst zájmu o superhrdinskou sérii. Tenhle nárůst je určitá poslední záchrana, která může posunout dvojku z průměrných poměrů tržeb. Dá se ale s jistotou říct, že až film konečně do Číny dorazí, tak miliardu už na kontě dávno bude mít.

Na dvojce končí Divoká dvojka, ačkoli nenechte se klamat tělem Sofie Vergary a Reese Witherspoon, protože 13,3 milionů je na premiéru především druhé jmenované hvězdy relativně krotký výsledek a film bude potřebovat trochu zahraničního zájmu, aby prorazil do černých čísel. Celosvětově je to zatím 14,7 milionu. Lepším programem pro přítelkyně a mámy, které nezajímají Avengers, je pořád The Age of Adeline, ten padá tento víkend jen o 10 % a s 5,6 miliony je tak v Americe na 32 milionech.

Hodně velkým a pěkně nevydařeným riskem byla komedie D-Train s Jackem Blackem, kterou nasadilo studio IFC Films. Jedná se o ráj nezávislých filmů, který podporoval celé ty roky například Chlapectví, tentokrát se ale vytasil s rovnou tisícovkou kin, ačkoli tradičně začíná maximálně tak ve stovce. Jenom 470 000 dolarů ukazuje distributorům z IFC, proč u tak malého počtu kin raději zůstávat, protože 465 dolarů na jedno kino je opravdu průšvih. Riskování se ale někdy i vyplácí a příkladem může být sci-fi Ex Machina, které navýšilo počet promítacích míst hned na dvě tisícovky kin a divácký zájem narostl hned o 50 procent, což znamená 3,5 milionů k úhrným 16 milionům z Ameriky. Celosvětově to dělá 24 a půl milionu.

Překvapivé zprávy přicházejí z Austrálie a Nového Zélandu a jejich překvapivost netkví v tom, že by se týkala premiéry Šíleného Maxe, ale muzikálu Ladíme! 2. Hlavní hvězda Rebel Wilson pochází právě ze Sydney a pomohla tak filmu k 8,8 milionům, což značí téměř trojnásobný zájem oproti prvnímu dílu. A právě Ladíme 2! a Šílený Max: Zběsilá cesta dorazí příští týden i do Spojených států.

Zdroje: BOM, Forbes

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu