Captain America: Civil War - První synopse

Captain America: Civil War - První synopse | Fandíme filmu
Kdy se roztočí kamery, co povede k událostem filmu a jaké hrdiny můžeme ve snímku čekat.

Do premiéry Avengers: Age of Ultron zbývá více než měsíc, avšak už 1. dubna se začne natáčet Captain America: Civil War. Nakukování do budoucnosti se tedy jen tak nezbavíme. Začněme první synopsí. Samozřejmě platí, že pokud se nechcete připravit o moment překvapení hned ve dvou chystaných marvelovkách, následující řádky rovnou vynechte.

Po událostech Avengers: Age of Ultron se vlády světa domluví na zákonu, který má regulovat aktivitu superhrdinů. To Avengers rozdělí na dvě znesvářené skupiny. Jedna se postaví za Captaina Ameriku (Chris Evans), druhá za Iron Mana (Robert Downey Jr.) a mezi bývalými spojenci dojde k epické bitvě.

Sám Robert Downey Jr. se k filmu vyjádřil v nedávném rozhovoru. Civil War podle něj ukáže, co by vláda udělala, kdyby superhrdinové byli skuteční. Rozhodně nemůžeme čekat, že by jen nečinně přihlížela tomu, jak se nadlidé bijí mezi sebou po všech koutech planety. Vláda konečně zasáhne a Tony Stark, muž který se v minulosti politikům vysmíval, se postaví na její stranu. Co k téhle masivní změně vedlo, se dozvíme v Avengers: Age of Ultron.

Jak sami můžete vidět, stejně jako v případě ostatních filmů si Marvel z komiksových předobrazů bere jen určité elementy, v případě Civil War od Marka Millara (Kick-Ass, Kingsman, Ultimates) je to základní koncept, kdy se politici snaží nějakým způsobem kontrolovat chování osob s nadlidskými schopnostmi a Avengers nejsou jednotní v tom, jak se k regulaci postavit. 

Snímek natočí Anthony a Joe Russoovi, režiséři Captaina Ameriky 2, podle scénáře Christophera Markuse a Stephena McFeelyho, tedy pánů, kteří napsali scénář ke všem třem filmům s Captainem Amerikou. Kromě Chrise Evanse a Roberta Downeyho Jr. ve filmu určitě uvidíme Sebastiana Stana (Winter Soldier), Anthonyho Mackieho (Falcon), Emily Van Camp (Sharon Carter), Chadwicka Bosemana (Black Panther), Scarlett Johansson (Black Widow), Jeremyho Rennera (Hawkeye), Franka Grilla (Brock Rumlow), Daniela Brühla v zatím blíže nespecifikované roli a nového Spider-Mana, který zatím nebyl obsazen. Film má naplánovanou premiéru na 6.5. 2016.

Dál následují ještě těžší spoilery než v předchozích řádcích!

Chris Hemsworth ani Mark Ruffalo se ve filmu neobjeví, Hemsworthův Thor odcestuje řešit problémy Asgardu a Hulk v závěru Avengers: Age of Ultron zmizí - podle starších zvěstí jej pravděpodobně Avengers pošlou do vesmíru, kde by se mohl potkat s Guardians of the Galaxy. Nic zatím není tesané do kamene, avšak z toho co se proslýchá ze zákulisí Marvelu se zdá, že se oba dva pánové vrátí na Zemi teprve v Avengers: Infinity War II, v roce 2019.

Zdroje: Collider, Collider II, Badass Digest

Captain America: Občanská válka

12.04.2016 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný
Info o filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu