Box Office: Díkuvzdání ve znamení reprodrozda

Box Office: Díkuvzdání ve znamení reprodrozda | Fandíme filmu
Komediální i animované novinky měly problém vyrovnat se starší konkurenci.

První místo zaujímají během svátečního víkendu Hunger Games: Síla vzdoru. Jak jinak. První část závěrečného povstání Katniss a spol. vytáhla z kin 82 milionů a aktuálně sedí na 225 mega. I se zbytkem světa film dosáhne půl miliardy někdy v průběhu příštího týdne. Zatím je to "jen" 480 milionů. Strážce galaxie zřejmě Hry z první příčky nejúspěšnějšího filmu letoška (v amerických kinech) nevyšachují, ale o dvojku by se mohly slušně poprat s třetím Hobitem.

Na druhé místo se dostali Tučňáci z Madagaskaru, ačkoli s docela slabými 26 miliony dolarů. Tohle očividně není film přímo pro americký trh, protože tam Tučňáci běží v televizi a DreamWorks rozhodně nezasadilo druhý akt do Šanghaje jen tak (#transformersmoney). Celosvětově už má černobílá četa 98 milionů. To Velká šestka, která je v kinech už čtvrtý týden, se usadila hned na trojce a odrazila Tučňáky s grácií pomocí necelých 19 milionů. Film je aktuálně na 167 milionech a vlastně už jen čeká, až ho Disney sám vyšachuje Čarovným lesem. Celosvětově to zatím dělá 224 milionů, většina trhů na premiéru čeká.

Samostatný článek bychom měli udělat Interstellaru, který se přeneseně i nepřeneseně odehrává v úplně jiném vesmíru. Film totiž poslední dny vydělává obrovské peníze v IMAXu, čímž společnosti mění rekordní žebříčky. Tento víkend to bylo 16 milionů (36 % právě z IMAXů), celosvětová půl miliarda už také padla - pozemšťané Nolanovi poslali už 542 milionů.

Se špatnou se potázali Šéfové na zabití 2, kterým ke špatným recenzím přidali diváci nuzných 15,6 milionů. Většina hvězd jedničky se vrátila, bohužel ale do filmu, který nikdo výslovně nepotřeboval. Vzhledem k rozpočtu 43 milionů je to ale pořád jen malá trefa mimo, která se ve výsledku zacelí pomocí zbytku světa.

V limitovaném nasazení si napravuje reputaci Benedict Cumberbatch, který minulý rok zaštiťoval jeden z největších propadáků, The Fifth Estate. Letos ale s Kódem Enigmy sbírá výtečné ohlasy předpovídající Oscary. Ze čtyř kin film vytřískal 480 000 dolarů, což je tento rok druhý nejlepší výsledek limitovaného nasazení hned za Grandhotelem Budapešť. Uvidíme, jestli se filmu bude dařit i ve více kinech, nebo je podobný náměť opravdu jen pro zatvrzelé Cumberbitches.

Zdá se to neuvěřitelné, ale příští týden se žádných velkých novinek nedočkáme. Tak či tak se zastavte a můžeme společně alespoň spekulovat nad otvírákem Hobita.

Zdroj: Forbes

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu