Jimmyho tančírna: Novinka Kena Loache

Jimmyho tančírna: Novinka Kena Loache | Fandíme filmu
Známý režisér sociálních dramat vypráví příběh z 30. let minulého století, kdy jedna irská tančírna bojovala s omezováním kultury a osobní svobody.

Irsko, rok 1932. Deset let po občanské válce se do své rodné země vrací Jimmy Gralton, aktivista, a někdejší zakladatel proslulé tančírny, která sloužila nejen k pohybovým aktivitám, ale rovněž jako místo ke vzdělávání a diskutování. Postupem času se však stala zejména centrem revolučních myšlenek, kvůli čemuž se dostala do pozornosti katolické církve a státu. Situace se vyostřila do takové míry, až byl Jimmy nucen tančírnu zavřít, a Irsko na dlouhou dobu opustit. Do země se vrací, aby pomohl své matce s jejich rodinnou farmou. Znovu se však střetává s chudobou, a represemi ze strany státu. Rozhodne se tak svou starou tančírnu znovu otevřít, bez ohledu na to, co tím může způsobit.

Taková je ve stručnosti zápletka filmu z britsko-irsko-francouzské koprodukce, s názvem Jimmyho tančírna (Jimmy’s Hall), který před pár dny vstoupil do slovenských, a příští rok v únoru se podívá i do českých kin. Historické drama natočil anglický režisér Ken Loach, který se během své kariéry věnoval hlavně syrovým sociálním dramatům, a tak i od Jimmy‘s Hall můžeme očekávat větší či menší sociální kritiku. Mezi jeho nejznámější díla patří Kes, Sladkých šestnáct nebo z posledních let Andělský podíl.

Hlavní roli si v Jimmy’s Hall zahrál Barry Ward, irský herec, jenž má za sebou zatím menší role, z nichž stojí za zmínku western The Claim. Další role obsadili ještě méně známí herci, jediný, kdo zde stojí za zmínku je Andrew Scott, který se objevil ve Spielbergově Zachraňte vojína Ryana, nebo v populárním seriálu Bratrstvo neohrožených. Jeho doposud nejvýraznější rolí byl bezpochyby Moriarty v populárním seriálu Sherlock.

Jimmyho tančírna: Trailer s českými titulky

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu