Bond 24: První fotka z placu

Bond 24: První fotka z placu | Fandíme filmu
Kdy se kamery roztočí naplno a kdo bude novým kameramanem.

Natáčení 24. Bondovky začne 6. prosince, kdy se obsazení sejde ve studiích Pinewood s režisérem Samem Mendesem na čtenou zkoušku. Zdá se tak, že úpravy scénáře úspěšně spějí k závěru. Hned po novém roce by se filmaři z Londýna měli přesunout do Rakouska, kde v Obertilliachu už teď roste kulisa budovy, kterou rozmetá exploze nebo snad pád letadla. Rozestavěná kulisa je k vidění na vůbec první fotce z placu, kterou najdete dole v galerii. V Tyrolsku se bude natáčet až sedm dní. Štáb se na dva týdny podívá také do Maroka, kde se má po dobu patnácti dnů natáčet v Casablance a Tangieru. V Maroku už Bond v minulosti natáčel, v Dechu života pouštní země suplovala Afghánistán.

Jací herci se sejdou na zmiňované čtené zkoušce, pořád ještě pořádně nevíme. Oficiálně je potvrzené stále jen obsazení z minulého filmu, tedy Daniel Craig (Bond), Ben Whishaw (Q), Ralph Fiennes (M), Naomie Harris (Moneypenny) a Rory Kinnear (Tanner). Pořád je ale ještě potřeba najít záporáka a nové Bond girls. Jednou z nich by mohla být již dříve zmiňovaná Joanne Froggat (Panství Downton, Sviňák), která v rozhovoru sice potvrdila svou účast na natáčení, avšak naznačila, že zrovna na Bond girl asi není úplně ideální typ.

Když už neznáme nové herce, alespoň jsme se konečně dozvěděli, kdo film natočí. Roger Deakins ze Skyfall udělal pastvu pro oči, avšak novou bondovku točit odmítl. Podle svých slov už by nevěděl, co nového sérii může nabídnout, ale také je klidně možné, že zkrátka na agenta 007 neměl čas, kvůli novému filmu bratří Coenů, se kterými pravidelně spolupracuje a jejich poslední film, V nitru Llewyna Davise, musel vynechat právě kvůli Skyfall. Za Deakinse se naštěstí našla více než dostatečná náhrada. 24. Bonda zaznamená Hoyte Van Hoytema, muž zodpovědný za Nolanův Interstellar, Ji (Her) nebo špionážní drama Jeden musí z kola ven. Dokonce se zdá, že by Hoytema mohl místo digitálních kamer natáčet na klasický film, což naznačuje, že mají filmaři s obrazovou stránkou filmu opět velké ambice. Ke štábu se vedle kameramana připojí ještě jeden severský pracant, Per Hallberg, který dostal Oscara za střih zvuku pro Skyfall.

Zdroje: Variety, HitFix, Yahoo, Kleine Zeitung, MI6-HQ I, MI6-HQ II, MI6-HQ III

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu