Be2Can - To nejlepší ze zahraničních festivalů u nás

Be2Can - To nejlepší ze zahraničních festivalů u nás | Fandíme filmu
Česká a slovenská kina, televize a VOD nabídnou výběr toho nejlepšího z festivalů v Berlíně, Cannes a Benátkách.

Letošní podzim bude kulturně bohatší o akci Be2Can, filmovou přehlídku, jež má českým a slovenským divákům představit to nejlepší z festivalů v Berlíně, Benátkách a Cannes. Diváci budou moci využít celkem tři distribuční platformy, a to klasické kino, službu Video-On-Demand v O2 videotéce nebo televizní kanál Film Europe Channel. Be2Can snímky se budou promítat v následujících kinosálech: v Praze to budou Lucerna, Atlas, Evald, v Brně pak kino Art, ve Zlíně Velké kino a Golden Apple Cinema, v Českých Budějovicích kino Kotva a v Bratislavě Kino Film Europe.

Mezi největší lákadla prvního ročníku patří například Zimní spánek, vítěz hlavní soutěže Cannes 2014, který chyběl na festivalu v Karlových Varech, a tudíž se jedná o první možnost snímek vidět! Dalšími silnými tituly jsou Vyšší moc švédského režiséra Rubena Ostlunda, Mapy ke hvězdám Davida Cronenberga, nebo poslední snímek klasika Jeana-Luca Godarda, Sbohem Jazyku. V seznamu snímků nechybí ani filmy, které byly adorovány již na karlovarském festivalu, Leviatan a ukrajinský počin Kmen.

VOD služba nabízí přesně padesát filmů, především evropského uměleckého filmu, diváci si tak mohou poprvé nebo opětovně vychutnat například filmy Paola Sorrentina či Michaela Hanekeho nebo nesmírně intenzivní Život Adele. Televizní kanál Film Europe Channel nabídne 47 snímků, převážně starších a časem ověřených klenotů. Doma si tak budete moci vychutnat filmy Ingmara Bergmana, Alaina Resnaise, ale také novější již skoro klasiky od Larse von Triera či Kena Loache.

Celý projekt začíná 24. 9. a trvá do 29. 9. 2014. Další informace se budou objevovat na oficiální stránce.

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu