The Ides of March: George Clooney režíruje Ryana Goslinga

The Ides of March: George Clooney režíruje Ryana Goslinga | Fandíme filmu
George Clooney připravil povedené politické drama s hvězdným obsazením.
Co mají společného například Clint Eastwood, Ben Affleck a Mel Gibson? Kromě úspěšné herecké kariéry si už několikrát "zkusili" reřii a jejich  filmy mezi propadáky rozhodně nepatří. Podobně je na tom také George Clooney. Jeho debutem byla akční komedie Milujte svého zabijáka, která se setkala víceméně s pozitivními reakcemi. Prozatím největší úspěch ale slavilo historické drama Dobrou noc a hodně štěstí, které obdrželo 6 nominací na Oscara, včetně té za nejlepší režii. Clooneyho nejnovějším počinem je politické drama The Ides of March, kde mu spoluhráčem bude Ryan Gosling, který slaví čím dál tím větší úspěchy a patří v současnosti mezi nejžhavější herecké hvězdy. Naposledy zazářil v thrilleru Drive, v jednom z nejvýraznějších filmů letošního roku.

Děj The Ides of March se odehrává během posledních dní prezidentských primárek ve státě Ohio. Jedním z uchazečů o úřad je guvernér Mike Morris (Clooney). Jeho nejdůležitějším poradcem v právě probíhající kampani  je Stephen Myers (Gosling). Je to muž schopný, idealistický a ochotný bojovat za svého kandidáta. Ale postupem času se Myers zaplete do skandálu, který může zničit veškeré Morrisovy šance. Celý snímek bude především o něm, budeme sledovat vývoj jeho postavy, změnu postoje a  jeho zaplétání se do vysoké politické hry. Film byl inspirován hrou Beau Willimona - Farragut North, která volně čerpala z kampaně Howarda Deana v demokratických primárkách v roce 2004.  Kromě Clooneyho a Goslinga si ve snímku zahrají Evan Rachel Wood, Paul Giamatti, Philip Seymour Hoffman, Marisa Tomei a Jeffrey Wright.

V zahraničí The Ides of March slaví slušný úspěch a kritiky je film příjímán více než kladně. Zároveň se hovoří o tom, že má velké na získání Oscara. (Pokud se dostane do nominací Ides of March i J.Edgar, tak by mohlo jít o zajímavý souboj režírujících herců a politických dramat).
U nás by měl mít nadějně vyhlížející snímek premiéru koncem ledna 2012. Pusťte si trailer .
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu