Box Office: O Transformery se popraly USA s Čínou

Box Office: O Transformery se popraly USA s Čínou | Fandíme filmu
Plechový recept nezklamal ani na počtvrté.

Pěkných 100 milionů pro pana Baye. Poprvé, podruhé, potřetí. Klep. Utrženo. Ano, velkolepou filmovou aukci tento víkend vyhrává dílo s názvem Transformers: Zánik. Diváci si cení nového kusu na rovných sto mega, což je s výjimkou jedničky, která otevírala za 70 milionů, tradiční číslo. Dvojka před lety dostala 108 milionů, trojka zase 98 milionů, čtvrtá epizoda je tak někde uprostřed, ale co se týče diváckého zájmu, jsou Transformeři stále na vrcholu. Nic na tom nezměnily ani nejhorší recenze série, nové obsazení nebo nové prostředí. A ani nezmění, protože film nečeká žádná výrazná konkurence ani během prodlouženého svátečního víkendu následující týden.

Jediné překvapení se tak koná hlavně v rámci divácké skladby, protože Optimus Prime nic moc neříká mladším klukům. Pouhá třetina lehce nadprůměrné většiny mužských diváků byla mladší 18 let. Jinak šlo ale pro Paramount všechno podle plánů. Čínské lokace posloužily stejně jako v případu Pacific Rimu velice lákavě pro diváky na dálném východě a Čína se s Amerikou slušně poprala o kasovní dominanci, když z kin roboti vytřískaly rekordních 90 milionů. I ve zbytku světa značka pořád letí a diváci nejrůznějších národností si ji cení na dalších 111 milionů. A nakonec zabrala i technologie, v tomto případě čerstvé 3D IMAX kamery, které v červnu nalákaly do IMAXových sálů druhý největší počet návštěvníků v historii značky. Naposledy si prvotřídní obraz chtěli takhle vychutnat diváci Muže z oceli, který jenom v IMAXech utržil při premiéře 13 milionů dolarů. Transformers 4 jenom 10 mega, nahnaly to ale v jiných prémiových kinosálech, které také nabízejí velké projekční plochy. Tam padla meta 7 milionů. Předpoklady konečných tržeb necháme až na příští týden, ale když už teď má film na kontě 301 milionů, .

Co se týče ostatních filmů, metu 200 milionů s velkým úsilím překonal Amazing Spider-Man 2 (704 mega celosvětově), stejně tak i Zloba, která je ale v kinech o poznání kratší dobu (celkově má 585 milionů). X-Meni: Budoucí minulost jsou ještě o něco napřed se svými 223 miliony, ale s jejich celosvětovými 714 miliony je to jen otázka času, kdy je z pozice nejvýdělečnějšího filmu letošního roku smetou Autoboti. Na hraně zítřka překračuje celosvětovou metu 300 milionů, Godzilla je pak v Americe na 197 milionech a vůbec bych se nedivil, kdyby ho studio v kinech nechalo do té doby, než překročí 200 mega, ať je to třeba do Vánoc. Ze světa má 480 milionů.

Zbylým novinkám vládl převážně Snowpiercer, jihokorejské dystopické sci-fi z vlaku, ve kterém vede Chris Evans revoluci proti Edu Harrisovi. Kritici tento víkend doporučili na plné čáre právě tenhle import, ale divákům film bohužel nic neříká, takže se Bong Joon-ho musí spokojit jen se 162 000 dolary. Smutnit se ale nemusí, protože šlo v Jižní Koreji o jeden z nejúspěšnějších filmů všech dob (Celosvětově už film má 80 milionů). Příští víkend přidají Weinstenové k osmi kinům ještě dalších pár zastávek, tak se možná někdo další sveze.

A do pěti kin se podíval i další počin Johna Carneyho, režiséra snímku Once, který tentokrát vystřídal Markétu Irglovou za Keiru Knightley a s filmem Love song, v Americe jako Begin Again, si přišel na necelých 150 000 dolarů.

Příští týden nás rozhodně čeká alespoň jedna trefa do černého. Řádit a nadávat bude Melissa McCarthy ve filmu Tammy, který by měl potvrdit kasovní sílu téhle plnější herečky. Chraň nás od zlého režiséra Sinister bude hororovou alternativou a Spielbergovskou alternativou bude Earth to Echo, ve kterém najde trojice kamarádů malého mimozemšťana. Jak už ale bylo řečeno, prim nejspíš stejně budou hrát zase Transformeři.

Zdroj: Forbes

Amazing Spider-Man 2

02.05.2014 | USA
Akční, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu