Genius: Film plný géniů

Genius: Film plný géniů | Fandíme filmu
Životopisný příběh literárního génia Thomase Wolfa a jeho neméně geniálního editora je obsazený neméně geniálními herci.

Fanoušky životopisných dramat či literatury jistě potěší právě připravovaný film Genius. Pojednává o životě editora Maxe Perkinse, který pracoval s velikány jak F. Scott Fitzgerald, Ernest Hemingway či Thomas Wolfe a je považován za nejslavnějšího literárního editora. Film je založen na předloze Perkinsovy biografie od A. Scotta Berga s názvem Max Perkins: Editor of Genius (tedy Editor génia). Onen génius v názvu odkazuje právě na Thomase Wolfea, velice talentovaného mladíka, který si užívá nově nabytou slávu. Za tou stojí právě Perkins, těšící se respektu a uznání nejen v literárním světě. Navzdory tomu, jak jsou tito muži rozdílní, se stanou přáteli na celý život a navzájem si změní životy. Jejich poněkud komplikovaný vztah plný hádek i hlubokého přátelství tvoří ve filmu ústřední motiv.

Roli Thomase Wolfa měj původně hrát Michael Fassbender, který momentálně v kinech vládne všemu kovu jako mladý Magneto. Nahradil ho ovšem britský herec Jude Law, který se postaví po bok Colina Firtha – ten ztvární Maxe Perkinse, kterého měl původně hrát Sean Penn. Další herečkou, které je s projektem spojená, je Nicole Kidman.

Režisérem tohoto indie filmu je Michael Grandage, který je nejvíce znám pro svou práci na seriálu Štěnice, a pod scénářem se podepsal John Logan, stojící za scénářem k Letci či Gladiátorovi. Natáčení probíhá ve Velké Británii.

Titulní obrázek je z filmu Koleje osudu, kde se Kidman a Firth podělili o hlavní role.

Zdroje: Variety, Amazon

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu