Autoři South Parku chystají Book of Mormon

Autoři South Parku chystají Book of Mormon | Fandíme filmu
Do většiny náboženství se dá strefovat skvěle. Do mormonů přímo výborně. Chytli autoři South Parku druhý dech?

Trey Parker a Matt Stone si nikdy nebrali servítky: ať už v South Parku, loutkovém blockboosteru Teamu America, nebo nejnověji, v broadwayském muzikálu Book of Mormon. Tomuhle americkému tvůrčímu duu v žaludku vždycky vězelo především náboženství a dokonce byli (jako jedni z mnohých) zažalování Scientologickou církví (za tento díl). Po Scientolozích se na řadu dostali Mormoni, což se jeví jako vcelku ideální látka. V druhé polovině devatenáctého století toto náboženské hnutí založil patnáctiletý jinoch Joseph Smith a pověstná Kniha Mormon je vlastně překlad zlatých desek s hieroglyfy, které mu věnoval anděl Moroni. Dnes církev vlastní tučný balík akcií Coca Coly a hotely po celém světě.

Nyní by se Book of Mormon, doposud úspěšný broadwayský muzikál, měla dočkat i své filmové adaptace. Autoři to potvrdili v rozhovoru pro EW. A podstatné je, že kromě tvůrců samotných se nápad zamlouvá i producentu Scottu Rudinovi (Život online, Tahle země není pro starý, Až na krev). Otázkou však je, jak si to pilní tvůrci Parker a Stone dokáží zorganizovat: V nejbližší době se totiž musí zabývat především dalšími dvěma sériemi South Parku (který stále píšou, animují a dabují).

Osobně se na tento projekt velice těším, protože možnost vidět muzikál přímo na divadelních prknech je pro našince poměrně komplikovanou záležitostí. Parker a Stone vytváří jedny z nejlepších a nejvtipnějších satyr a ve své tvorbě se dokázali vyjádřit už k celé škále společenských problémů. A co je důležité, pokud jim někteří kritici vyčítají, že v South Parku už trochu ztrácejí dech, pak na Book of Mormon zní chvála ze všech stran! Skladatelsky na tom také nejsou špatně. Jejich písničky jsou vtipné a chytlavé, viz. například balada o kvalitách válečného spektáklu Pearl Harbor z Teamu America. Pokud si tedy pánům mezi jednotlivými sezonami South Parku podaří film opravdu natočit, máme se na co těšit.

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu