Shame: Michael Fassbender léčí sexuální závislost

Shame: Michael Fassbender léčí sexuální závislost | Fandíme filmu
Britský jmenovec Steva McQueena zkoumá lidskou sexualitu v tíživém dramatu.

Michalel Fassbender, kterého ještě tak před rokem znal málokdo, má velice slušně našlápnuto do širšího diváckého povědomí. Po X-Men: First Class a napjatě očekávané Nebezpečné metodě Davida Cronenberga to bude nejspíš film Steva McQueena, Shame, čím na sebe upoutá další (zaslouženou) pozornost. Nakonec, za roli třicátníka Brandona co "tak trochu nezvládá" organizaci svého sexuálního života, si odnesl cenu za mužský herecký výkon na letošním festivalu v Benátkách. A není to jen Fassbender na koho se těšíme: Brandonovu sestru Sissy ztvárňuje Carey Mulligan, kterou jsme mohli nedávno vidět coby sympatickou sousedku Ryana Goslinga v Drive.

Pro Fassbendera a McQueena se jedná o druhou spolupráci: společně uvedli už vězeňské drama Hlad. Za roli „hladovkáře“ Bobbyho Sandse se Michael dočkal podobných ovací, ale všechny zdroje se shodují na tom, že právě v Shame je jeho herecký výkon nejlepší, jaký doposud podal. Podle toho, co jsme měli možnost se o filmu dozvědět je jisté, že Shame se bude problematikou sexuální závislosti zabývat opravdu seriózně a hlavní postava, Brandon, se bude mimo jiné potýkat s pocity osamělosti a odcizení, které se mu ani skákáním z jedné postele do druhé nebude dařit překonat. A není od věci spekulovat o tom, že i sestra Sissy do celé záležitosti přinese jistou dávku komplikací.

Recenzi Matta Goldberga na filmovém webu Collider uzavírá tento verdikt: „Shame není snadný film. Není to film, který si „užijete. Vyvolává ve vás pocit úzkosti a nutí vás propadat se hlouběji a hlouběji do bolesti jednoho člověka. Není tu humor, není tu žádná úleva a rozhodně to není film, který budete chtít vidět znovu hned potom, co skončí. Ale budete respektovat každý jeho okamžik.“ Všechno tedy nasvědčuje tomu, že půjde o tíživý film, postavaný na Fassenderovi, který by se mohl stát horkým kandidátem na příštího Oscara (konkurovat mu bude například  Leonardo DiCaprio, coby J. Edgar)

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu