Sandman: Slavný komiks Neila Gaimana míř do kin

Sandman: Slavný komiks Neila Gaimana míř do kin | Fandíme filmu
DC Comics
Jeden ze svatých grálů doposud nezfilmovaných komiksů se po letitých porodních bolestech snad konečně dočká adaptace.

Zatímco se vynořují nové zprávy o vývoji očekávaného pokračování Muže z oceli, vypadá to, že se nám ve filmovém zpracování představí další komiks ze stáje DC. Jde o kultovního Sandmana, kterého stvořil spisovatel Neil Gaiman. V Hollywoodu se jedná o jeden z „prokletých“ námětů.

O adaptaci se hovořilo už několikrát. Nejdříve byl v jednání film, na který si brousil zuby Joel Schumacher. To bylo v roce 2007, ale po chvíli bylo ticho po pěšině. O několik let později se objevila zpráva, že Warner Bros. Sandmana vzkřísí v televizním seriálu. Vzhledem ke složitosti příběhu se seriál jeví jako lepší volba a chvilku to vypadalo, že se vše uskuteční. Zapojit se měl Eric Kripke, tvůrce seriálu Lovci duchů, samotný Gaiman ale do projektu zapojený nebyl, což bylo pro řadu fanoušků zklamání. Nakonec se o adaptaci opět přestalo mluvit, alespoň po dobu jednoho roku, jenom proto, aby mohl Kripke potvrdit, že projekt je mrtvý a bohužel ho, alespoň prozatím, musí dát k ledu. O den později jeho tvrzení vyvrátil Geoff Johns z DC, který na Twitteru napsal, že Sandman rozhodně žije a na palubě projektu je i Neil Gaiman. Jenže se nic nedělo. Ale naděje umírá jako poslední! Objevily se zprávy, že Sandman je zase v plánu, tentokrát opět jako film.

Warner Bros. se prostě nehodlají vzdát a přestože ještě není nic potvrzeno, vypadá to nadějně. Dokonce se mluví o tom, že je s projektem spojený Joseph Gordon-Levitt. Tomu nejsou DC filmy tak úplně cizí, zahrál si již v Nolanově Batmanovi, a teď by měl ztvárnit hlavní postavu Morphea (ale šušká se i o režisérském křesle). Se scénářem je potom spojováno jméno Davida Goyera, který napsal scénář třeba právě k Muži z oceli. Jména jsou to přinejmenším zajímavá, ale vzhledem k tomu, že se o filmu nezmínil ani Gaiman, který je jinak na sociálních sítích velice aktivní, uvidíme, jestli je na tom něco pravdy. Přece jen kdysi prohlásil, že by radši, aby filmový Sandman vůbec neexistoval, než aby to byl špatný film.

Komiksy Sandmana vycházely od roku 1989 do roku 1996 a točí se okolo sedmi sourozenců, kteří si říkají Věční. Jsou to Sen, Osud, Smrt, Touha, Zoufalství, Delirium (kdysi Štěstí) a Zkáza. Podle svých jmen také plní své povinnosti v království. Nejsou to ani lidé, ani bohové, nejsou smrtelní, ani nesmrtelní. Příběh začíná, když je Morpheus, Sen, polapen namísto své sestry Smrti. Dlouhá léta ve svém vězení strádá stejně jako lidé, kterým absence Snu ubližuje. Když se mu konečně podaří uprchnout, musí získat zpátky své síly a pomstít se. Při své cestě potkává například Johna Constantina (kterého snad čeká další vlastní film) nebo se musí vydat do samotného pekla.

Je dost možné, že existuje důvod, proč se ještě nepovedlo komiks zrealizovat do televizní či filmové podoby. Se složitým příběhem, jako je ten Sandmanův, to rozhodně nebude jednoduchá cesta, především pokud se nezapojí jeho duchovní otec Gaiman. Ten stojí při adaptacích svých děl často a rád, filmový svět mu přece jen není cizí – napsal scénář k několika dílům Doctora Who či například k seriálu Nikdykde, ze kterého nakonec udělal jednu ze svých nejznámějších (a nejlepších) knih. Pokud se tedy jeho jméno v průběhu příprav objeví, můžeme se těšit. Ještě však není nic potvrzeno, takže prozatím doporučujeme ani nejásat ani se nestrachovat.

PS: Zfilmování by se mohla dočkat také Neilova Kniha hřbitova a televize si brousí zuby na Americké bohy.

Zdroje: Slashfilm, Collider

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu