Expendables 2: John Travolta potvrzen?

Expendables 2: John Travolta potvrzen? | Fandíme filmu
LA Times odhalily další podrobnosti o Expendables, včetně informací o obsazení a příběhu.

V poslední době se s novinkami o obsazení Expendables 2 roztrhl pytel. Největší váhu měl pravděpodobně oficiální seznam přímo ze stránek Millenium Films, který ale obestíraly jisté pochybnosti a teď ho Millenium Films dokonce stáhly! Co to znamená? Seznam buď není platný, nebo ho byl zveřejněn předčasně. S největší pravděpodobností se ale můžeme spolehnout na to, že si ve filmu zahrají Sylvester Stallone, Jason Statham a Dolph Lundgren. Účast Bruce Willise, Arnolda Schwarzeneggera potvrdil server Deadline a Jean-Claude van Damme svou účast přislíbil ve starším rozhovoru (byť lehce sporném). Z těchto indicií se dá usuzovat, že seznam vypuštěný Millenium Films mohl být pravý.

Teď další seznam přinesly Los Angeles Times, v rámci povedeného článku o bulharských ateliérech Nu Boyana. Na seznamu konkrétně figurují následující borci: Sylvester Stallone, Mickey Rourke, Bruce Willis, Arnold Schwarzenegger, Chuck Norris, John Travolta a Jean-Claude Van Damme. Takže vesměs jde o jména potvrzená z několika zdrojů. Kromě jedné výjimky. Johna Travoltu zatím zmiňoval pouze starší rozhovor s ředitelem ateliérů Nu Boayana.  Náhoda? Je samozřejmě otázkou, zda LA Times pouze čerpaly ze starších článků, anebo informace získaly čerstvě od studia/ateliérů. A pokud informace pochází přímo od studia, jde o reálný seznam herců, anebo pouze o zbožné přání a způsob, jak se propagovat?

Ve prospěch nového seznamu mluví hned několik věcí: 1) LA Times jsou solidní médium, které vždy přinášelo poměrně spolehlivé informace. 2) Nejnovější seznam se z velké části opírá o již potvrzená jména, čili rozhodně není ani zdaleka nereálný. 3) Citovaný článek je poměrně detailní. Pokud se redakce od studia dozvěděla, že se film bude natáčet převážně v Bulharsku, částečně v Paříži, Moskvě a Číně (více viz starší článek), a že děj se bude odehrávat ve fiktivní východoevropské zemi, především pak v bývalém sovětském zařízení pro výcvik protiamerických agentů, pak je docela dobře možné, že jí bylo odhaleno i skutečné obsazení. Jisté je každopádně to, že smyčka se utahuje a definitivní tisková zpráva se bude divokým seznamům z posledních dní minimálně hodně podobat.

PS: Článek o Nu Boyana je opravdu zajímavý, takže pokud nevládnete angličtinou, vybíráme pro vás alespoň ty nezajímavější střípky: Ateliéry patřily k největším zařízením tohoto typu ve východním bloku, ale po pádu komunismu začaly chátrat. V roce 2006 jim vrátil producet Avi Lerner, který do nich nalil několik desítek milionů dolarů a začal tam natáčet hollywoodské spektákly. Zařízení už hostilo Černou Dahlii nebo Conana, v budoucnu se zde bude natáčet vysokorozpočtová verze Herkulese. A proč právě Bulharsko? Lerner přiznává, že třeba na pražském Barandově jsou k natáčení lepší podmínky, řeč peněz ale hovoří jasně. Výplaty pro štáb jsou v Česku či Maďarsku sice o 40 % nižší než ve Spojených státech, ale v Bulharsku jsou nižší až o 80 %. Když si připočtete plánované daňové úlevy, máte vítěze. Natáčení Expendables 2 v ateliérech vypukně 19. září.

 

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu