Terminátor 5: Režisér se inspiruje Batmanem

Terminátor 5: Režisér se inspiruje Batmanem | Fandíme filmu
Alan Taylor ještě oficiálně nepodepsal a už teď maže fanouškům med kolem pusy. Premiéra se o týden odkládá.

Bulvární deník The Mirror tvrdí, že Arnold Schwarzenegger dostane za návrat do série 20 milionů dolarů, a že se vrátí Linda Hamilton a Michael Biehn. Což samozřejmě pro tuto chvíli berte jako fabulaci z říše drbů. To, že byl režisér Alan Taylor najatý proto, že dovede „kombinovat extrémní akci s dynamickým vyprávěním příběhu“, už bychom Mirroru věřit mohli.

Alan Taylor momentálně propaguje Thora 2, a tak se kolem něj budou točit i všechny další dnešní zprávy. Režisér sice neustále opakuje, že se studiem stále ještě vyjednává, nicméně jeho angažmá opravdu vypadá jako hotová věc. Taylor se nechal slyšet, že hodlá k Terminátorovi přistupovat podobně, jako Batman začíná k netopýřím filmům. Batmani od Tima Burtona jsou oslavované, Joel Schumacher ságu málem pohřbil. Pak přišel Christopher Nolan, vzal si z Batmana jen to dobré, balast zahodil a začal znovu.

Stejně tak hodlá Taylor navazovat na první dva filmy Jamese Camerona, které jsou podle jeho slov vynikající dodnes, zatímco k těm ostatní měli fanoušci výhrady už v době premiéry. Klíčové podle Taylora je, že první dva filmy jsou každý jiný – první je horor, druhý sci-fi thriller – a přesto oba dva fungují. Je tedy nutné najít to jádro, které měly Cameronovy filmy společné a z něj vycházet. K jedničce a dvojce je třeba přistupovat s respektem, což je pro filmaře velká výzva. Studio si doslova objednalo film, který sérii restartuje, ale zároveň se od ní myšlenkově příliš neodkloní. A i když je obsazení Arnolda v současnosti považované v podstatě za samozřejmý fakt, také Alan Taylor neopomněl dodat, že Terminátora bez Schwarzeneggera by se mu příliš točit nechtělo.

Zdroje: Film School Rejects, IGN, Mirror, Slashfilm

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu