The 4:30 Movie – Kevin Smith chystá film o dospívání

The 4:30 Movie – Kevin Smith chystá film o dospívání | Fandíme filmu
Saban Films
Zobrazit další 1 obrázek
Autor Clerks či Jaye a Tichého Boba píše milostný dopis chození do kina.

Kevina Smithe asi fanouškům popkultury není třeba příliš představovat. V 90. letech stál po boku Quentina Tarantina či Stevena Soderbergha u zrodu nezávislé vlny nadšenců, kteří pronikli na festivaly bez velkých studií v zádech. Začínal s konverzačkou Clerks, protkanou popkulturními hláškami. Pomáhal nastartovat kariéru Bena Afflecka a Matta Damona, vymyslel kultovní dvojku huličů Jaye a Tichého Boba a proslul jako nezastavitelný vypravěč příběhů, který je za mikrofonem k nezastavení. V posledních letech nemají jeho filmy takový ohlas jako v minulosti, ale našel si věrné publikum, krotí rozpočty a dál a tak může točit, co je jeho srdci blízké.

Nový projekt The 4:30 Movie (Film o půl páté) je Kevinově srdíčku možná ještě bližší, protože se inspiruje jeho vlastním dospíváním. Děj se odehrává v roce 1986 a pojednává o třech šestnáctiletých klucích, kteří se každou sobotu vkrádají do místního multikina. Jednou ale jeden z kluků pozve holku svých snů, aby se k nim připojila. Než den skončí, všichni čtyři puberťáci se naučí něco důležitého o životě a lásce.

Smithe k natáčení inspiroval biograf Smodcastle Cinemas (dříve The Atlantic Movie House) v New Jersey, který před dvěma lety společně s několika kamarády koupil. Nejen, že koupí získal zpátky důležitou součást svého dětství, ale také zároveň dostal k dispozici vizuálně zajímavou natáčecí lokaci, kterou může dle libosti zdarma využívat. Rozhodl se tedy napsat osobní příběh o dospívání v osmdesátkách, kdy ještě nebyl internet a pozvat přitažlivou dívku na rande bylo neskutečně děsivé.

Kluky hrají Austin Zajur (Clerks III), Nicholas Cirillo (She-Hulk, Outer Banks) a Reed Northrup, dívku snů Siena Agudong (seriál Resident Evil). Dále hrají Ken Jeong, Sam Richardson, Genesis Rodriguez, Justin Long, Jason Lee, Rachel Dratch, Kate Micucci, Adam Pally, Harley Quinn Smith a Method Man. Smith film sám napsal i zrežíroval, uvede jej letos v létě. Dole najdete první fotky.

Foto: Saban Films

Zdroj: Kevin Smith

Galerie: 2

The 4:30 Movie – Kevin Smith chystá film o dospívání | Fandíme filmu The 4:30 Movie – Kevin Smith chystá film o dospívání | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu