Captain America: Nový svět – Nový Kapitán skládá nové Avengers

Captain America: Nový svět – Nový Kapitán skládá nové Avengers | Fandíme filmu
Marvel
Zobrazit další 2 obrázky
Jsou tu nové fotky z filmu. Anthony Mackie slibuje restart a prozradil další podrobnosti.

Další film, který byl blíže představený na výstavě CinemaCon, je Captain America: Nový svět (Captain America: Brave New World). Šéf Marvel Studios Kevin Feige o snímku hovořil jako o střízlivém akčním thrilleru, který by z dosavadní marvelovské produkce nejvíc přirovnal k Návratu prvního Avengera. Feigeho při prezentaci doplnil představitel hlavní role Anthony Mackie a společně představili ukázku z filmu. Ta nebude oficiálně uvedena online, ale díky americkým novinářům přítomným na místě víme, co upoutávka o Brave New World odhalila.

Video začíná v Bílém domě, kde se Sam Wilson (Mackie) setkává s prezidentem Rossem. Toho dříve hrál William Hurt a po jeho smrti roli převzal Harrison Ford. Film tuhle skutečnost nebude zapírat: Sam při setkání zmíní, že Ross vypadá jinak a ten v žertu odpoví, že si kvůli kvůli prezidentské kampani musel oholit knír. Ross Samovi říká, že sice není příznivce superhrdinů, ale nemůže zpochybnit, že Sam odvedl dobrou práci na své poslední misi. Byl by rád, aby pod svým vedením shromáždil nové Avengers.

Následně má Ross prezentaci před větší skupinou lidí, kde popisuje, jak Sam spolu s parťákem Joaquinem „Falconem“ Torresem (Danny Ramirez) zajistili extrémně důležitý předmět (snad dokonce „objev století“), který byl ukradený z jednoho dolu. Prezidentův projev přeruší stará písnička, která začne hrát z reproduktorů. To po vzoru Zimního vojáka aktivuje Isaiaha Bradleyho (Carl Lumbley), jednoho z nejstarších příjemců séra supervojáka, a několik dalších spících agentů, kteří nad sebou ztratí kontrolu a pokusí se zavraždit prezidenta. Ten se sám pouští do boje, stejně jako Sam, který prezidenta chrání. Když se podaří situaci konečně zpacifikovat, shodnou se nový nový Captain s Rossem na tom, že mezi prezidentovi nejbližší spolupracovníky musel proniknout zrádce.

Poté v ukázce následoval sestřih z akčních scén, kde Sam bojuje s Joaquinem Torresem bok po boku a brání se před elektrošoky za svým vibraniovým štítem. Reportéři akční scény popisují jako mix „realistických“ akčních scén ve stylu Jasona Bournea s přídavkem kapitánova štítu a Samových mechanických křídel. Na konci videa se Sam znovu setkává s Rossem, který mu během napjatého rozhovoru říká, že není Steve Rogers (Chris Evans), na což Sam odpoví, že to je pravda a následuje střih a záběr na Sama v jeho plné kapitánské zbroji s křídly.

Souběžně s vystoupením na CinemaConu byl zveřejněný také článek v magazínu Entertainment Weekly, s nímž promluvil Anthony Mackie. Ten říká, že snímek dává Samovi šanci se představit jako svébytný akční hrdina a Avenger. Tímhle směrem měl Sam nakročeno už v seriálu The Falcon and the Winter Soldier, ale Brave New World je podle Mackieho asi desetkrát větší příběh.

Stejně jako byl Sam dříve věrným parťákem Steva Rogerse, dostává teď sám kamaráda, na něhož se může spolehnout. Je jím již zmiňovaný Joaquin Torres, se kterým se zná z armády. Joaquin je technicky nadaný a v komiksech po Samovi vystupuje jako další Falcon. Právě kvůli službě v armádě zřejmě má v Sama určitou důvěru i prezident Ross, ale zároveň se mají stále oba jeden před druhým na pozoru.

Krom Rosse sice ve filmu vystupuje několik dalších postav z Neuvěřitelného Hulka (Betty Ross, Samuel Sterns), ale podle Anthonynoho není potřeba, aby diváci starší film znali. Brave New World označuje za určitý reset, který znovu představí současný marvelovský svět a to, kam směj. Podobně, jako to udělal již zmiňovaný snímek Captain America: Návrat prvního Avengera po prvních Avengers. Teď po Endgame je znovu třeba ujasnit, čemu vlastně Sam a spol. čelí. Odkud přichází nové nebezpečí, kdo mu vlastně vzdoruje a s jakým přesvědčením. Zkrátka je tu „Nový svět“.

Dole v galerii najdete dvě nové fotografie, které byly ke snímku zveřejněny.

Jako nový Captain America se vrací Anthony Mackie. Carl Lumbly se vrací jako Isaiah Bradley, Eli Bradley jako Elijah Richardson, Tim Blake Nelson jako Leader, Danny Ramirez jako Joaquin Torres. Harrison Ford po smrti Williama Hurta převzal roli Thunderbolta Rosse. Scénář snímku píší Malcolm Spellman a Dalan Musson. Režíruje Julius Onah. Datum premiéry je stanoveno na 2. května 2024.

Foto: Marvel

Zdroje: Entertainment Weekly, Slashfilm, Gizmodo, Discussing Film

Galerie: 3

Captain America: Nový svět – Nový Kapitán skládá nové Avengers | Fandíme filmu Captain America: Nový svět – Nový Kapitán skládá nové Avengers | Fandíme filmu Captain America: Nový svět – Nový Kapitán skládá nové Avengers | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu