Box Office: Po krátkém nádechu další bídu v kinech nezachránil ani legendární bratr Coen

Box Office: Po krátkém nádechu další bídu v kinech nezachránil ani legendární bratr Coen | Fandíme filmu
Focus Features
Zájem o Madam Web brutálně propadl, Bob Marley slaví „úspěchy v mezích zákona“. Podstatnou náplň kin tvoří televizní seriály a náboženské kázání.

Minulý víkend to po asi měsíční marnosti zase v kinech vypadalo jako někde, kde chtějí lidé být. Byl to ale jen krátký výkyv, způsobený hlavně nasazením několika novinek, na které byla alespoň část publika zvědavá. Tento víkend je počet větších premiér obdobný, avšak nešlo o novinky, na které by širší divácká obec nějak čekala a okamžitě se to podepsalo: Celkové tržby zase výrazně padly dolů. Žádná z novinek to nedokázala dotáhnout na pozici nejnavštěvovanějšího filmu víkendu a premiéry týdne minulého zaznamenaly po sedmi dnech výrazný pokles.

I tentokrát byl znovu nejnavštěvovanější životopis Bob Marley: One Love, ačkoliv se oproti premiéře o více než polovinu propadl a za svůj druhý víkend v kinosálech utržil v USA pouze 13 milionů dolarů a na ostatních trzích 15 milionů. Celkem se do tohoto momentu podařilo v USA utržit 71 milionů a globálně 120 milionů. Pokud by se filmu dařilo opravdu hodně dobře, mohl by částku pomaličku dokonce i zdvojnásobit.

Další dvě pozice žebříčku plní premiéry a zároveň ne zcela standardní nabídka. Demon Slayer: Kimetsu No Yaiba - To the Hashira Training není původní film, ale několik epizod japonského animé seriálu Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba, které se promítají v kinech. Taková nabídka až na několik zbloudilců může přilákat jedině fanoušky seriálu, kterých zřejmě musí být jak maku, protože jen v USA víkendové promítání vyneslo přes 11 milionů dolarů. To je dokonce víc, než projekce stejného sestřihu utržily od začátku února doma v Japonsku. V součtu s dalšími trhy se podařilo dosud utržit celkem 28 milionů. Když si vezmete, že jde o seriálové epizody, které se dočkají bezplatného uvedení v TV, tak jde o naprosto famózní příjem.

Ordinary Angels na třetí příčce jsou jeden z řady křesťaských filmů, o kterých se běžné publikum téměř nedozví, ale díky levné propagaci v rámci kostelních komunit podobné snímky běžně dovedou vydělat celkem slušné sumy. „Obyčejní andělé“ při svém premiérovém víkendu utržili 6,5 milionu.

Až na čtvrtou pozici se propadla Madam Web (Madame Web), která byla minulý týden druhá. Návštěvnost se ale od premiéry propadla o 61% a tento víkend publikum za vstupenky utratilo jen 6 milionů ve Státech a 10 milionů na ostatních trzích. To nám v úhrnu dělá 35 milionů z USA, 42 ze zbytku světa a 77 milionů celkem. V Severní Americe film pořád ještě utržil méně, než Morbius (předchozí komiksový propadák studia Sony) za svůj premiérový víkend. Předpokládá se, že dohromady „Paní pavučina“ utrží jen asi 120 milionů dolarů. Což je pro film s rozpočtem nad 100 milionů dolarů a s drahou reklamní kampaní naprostá tragédie. Madam Web akorát prodělá peníze a sníží příjmy jiných komiksových filmů, ve které budou mít diváci zase o kousek nižší důvěru. Zkrátka naprostý omyl ze všech myslitelných úhlů pohledu.

Neskutečně se pořád drží Ptáci stěhováci (Migration). Promítají se desátým týdnem, přesto stále zůstávají v elitní top pětce. Film si vede lépe, než třeba loňský Buzz Rakeťák a je ohromnou trvalkou, které se bude dařit do té doby, než za dva týdny dorazí Kung Fu Panda 4. Tento víkend utržili Ptáci 3 miliony na severoamerickém trhu a skoro 5 milionů na těch zbývajících sedmdesáti devíti. V Americe je na účtu 120 mega, celý svět už souhrnem stačil do pokladen nastěhovat skoro 269 milionů. Že se podaří pokořit hranici tří set milionů, je prakticky dané.

Pozici propadáku nadále potvrzuje Argylle: Tajný agent. Promítá se čtvrtým týdnem, přesto trikový velkofilm utržil v USA jen 2,8 milionu. Dohromady to ještě nedělá ani 42 milionů z USA a celosvětový úhrn je na úrovni 86 milionů. Nakonec možná Argylle nepřeleze ani stovku. Následuje pravý opak, velká stálice Wonka. Za víkend utržila dalších 2,5 milionu v USA a 5 milionů ve zbytku světa. Celkem je utrženo 214 milionů v USA, 402 ve zbytku světa skoro 617 dohromady. A divácký zájem dál trvá, takže dalších 20-30 milionů ještě film utrží.

Až na osmém místě žebříčku končí Panenky na útěku (Drive-Away Dolls) od legendárního Ethana Cohena, jenž je spolu s bratrem Joelem zodpovědný za klasiky jako Fargo, Big Lebowski nebo Tahle země není pro starý. Jeho jméno zřejmě v rámci propagace prakticky nehrálo význam a novinka hvězdného režiséra utržila jen slaboučkou částku 2,4 milionu dolarů. Studio posunulo premiéru z loňského podzimu, kdy se film bálo uvést kvůli probíhajícím hollywoodským stávkám. Odložení ale zjevně naprosto vůbec ničemu nepomohlo.

Pořád slušně si vede The Beekeeper, jenž při sedmém víkendu v kinech přidal Jasonu Stathamovi do kasičky další skoro 2 miliony. Celkově už je utrženo skoro 150 milionů a kdo ví, třeba to akčňák dotáhne až ke 170. Desítku uzavírá další křesťanský projekt – v kinech promítané epizody televizního seriálu The Chosen. Tentokrát seriálový Ježíš utržil 1,8 milionu a celkem už epizody 4-6 ze 4. řady utržily v kinech 7,9 milionu. Až bude v kinech odpromítána čtvrtá řada úplně celá, hodí to dohromady asi 30 milionů. Což je pro seriál, který jinak platí televizní stanice, naprosto skvělý přivýdělek. Třeba podobná promítání začnou testovat i globální seriálové hity.

Těsně za hranicí top desítky končí S tebou nikdy (Anyone but You) - přes 1 milion z USA, 6 milionů ze zbytku světa, celkem už skoro 200 milionů. Chybějí drobné. A oscaroví Chudáčci (Poor Things) utržili ještě 600 tisíc z USA, 3,8 milionu z ostatních trhů a dohromady mají na účtu přes 99 milionů. Horký oscarový kandidát to co nevidět dotáhne přes stovku a snad díky tomu hollywoodská studia přesvědčí o tom, že do podobných projektů mají investovat i nadále.

Za týden konečně dorazí druhá Duna a milion se budou v pokladnách sypat jak písek.

Titulní foto je z Panenek na útěku

Zdroje: Box Office Mojo, Luiz Fernando

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu