The Beatles: Bondovský režisér chystá naráz čtyři filmy o všech členech

The Beatles: Bondovský režisér chystá naráz čtyři filmy o všech členech | Fandíme filmu
Linda McCartney / Paul McCartney
Oscarový Sam Mendes v ambiciózním mega projektu přiblíží životy Johna, Paula, George a Ringa.

Spojení hudebních hitů a filmu funguje. Můžete natočit muzikálovou zábavu ala Mamma Mia! nebo životopisný příběh konkrétních interpretů. Podstatné je, že když se podaří uvedení dobře načasovat a zaujmete v marketingu, je úspěch zaručený, protože fanoušci své idoly milují a familiární hity na velkém plátně jsou ideální kombinací bezpečně známého v lehce neotřelé podobě.

Svých kino filmů se dočkali Elvis, Queen nebo Elton John, v přípravě je film o Michaelu Jacksonovi a z komerčně nejúspěšnější pětice interpretů historie tak chybí už jen velkolepý biják o The Beatles. Nápravu se rozhodl zjednat režisér Sam Mendes a na slovo velkolepý klade důraz. Mendes totiž natočí hned čtyři celovečerní filmy, o všech čtyřech hlavních členech kapely. Snímky mezi sebou budou vzájemně provázané a každý nabídne jedinečný úhel pohledu, který byl danému Broukovi vlastní.

Zatím nevíme, jak přesně budou filmy pojaté, jestli pokryjí celé životy jednotlivých hudebníků, nebo pouze roky strávené s kapelou. Odhaleno nebylo ani to, s jakými rozestupy je v plánu jednotlivé filmy uvádět. Jisté je, že studio Sony počítá s uvedením (nebo začátkem uvádění) v roce 2027. Snímky budou určeny pro promítání v kinech.

Projekt posvětili Paul McCartney, Ringo Starr, pozůstalí Johna Lennona a George Harrisona, zároveň však producentka Pipa Harris tvrdí, že má Mendes zcela volné ruce a nemusí snímky předávat k autorizaci. Spolupracuje také společnost Apple Corp., která drží práva na hudbu Beatles. Tím pádem ve filmu mohou zaznít jakékoliv písničky, co kapela natočila (u sólových nahrávek může být v některých případech situace potenciálně složitější).

Mendes filmy produkuje a byl to on sám, kdo přišel s nápadem na čtyři separátní snímky. Projekt nabídl všem velkým hollywoodským hráčům a u studia Sony jej zrealizuje proto, že bylo nejochotnější zcela realizovat jeho vizi. Mendes je držitelem Oscara za Americkou krásu, za válečné drama 1917 na něj byl nominovaný. Natočil také Cestu do zatracení, Nouzový východ či bondovky Skyfall a Spectre. Scenáristé pro čtyři snímky se aktuálně hledají.

Titulní foto: kapela v dokumentárním filmu The Beatles: Get Back

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu