Jurský svět: Nový film láká režiséra s ještěřími zkušenostmi

Jurský svět: Nový film láká režiséra s ještěřími zkušenostmi | Fandíme filmu
Universal Pictures
Zobrazit další 1 obrázek
Studio Universal nechce režisérovi příštího Jurského světa dát mnoho svobody, a tak se obsazení prázdné pozice zkomplikovalo.

Studio Universal chystá další Jurský svět. Připravovaný snímek bude vyprávět vlastní nový příběh ze světa dinosaurů, v němž nebudou vystupovat dosavadní hlavní postavy předchozí trilogie. Datum premiéry je oznámeno na 2. července 2025, je tak třeba začít co nejdřív natáčet.

Aktuálně se hledá režisér a v tuto chvíli dostal nabídku Gareth Edwards. Obvykle platí, že jakmile velké hollywoodské zpravodaje veřejnosti prozradí, že režisér dostal nabídku, tak už je ruka v rukávě a podepsání smlouvy je formalita. Zrovna v případě „Jurského světa 4“ už ale jeden režisér nabídku odmítl, takže dokud přímo studio nebo Edwards oficiálně neoznámí, že se projektu chopí, tak raději mějme na paměti, že nakonec by mohl film natočit někdo jiný.

Magazín Deadline nicméně píše, že se Edwards celý minulý víkend scházel s producenty a udělal dobrý dojem na Stevena Spielberga a Franka Marshalla, kteří na projekt dohlížejí. Podle The Hollywood Reporteru studio potřebovalo rychle najít někoho, kdo má momentálně volno, má zkušenosti s trikovými velkofilmy a je ochotný pracovat jako zakázkový řemeslník. Předchozí kandidát, David Leitch, podle The Hollywood Reporteru projekt opustil právě kvůli tomu, že se rychle ukázalo, že by při natáčení neměl žádný podstatný autorský vliv. Vlastně by na to ani nebyl čas, protože natáčení musí začít brzy. Producenti prý navíc chtějí mít nad příštím snímkem výrazně větší dohled, poté co Jurský svět: Nadvláda skončil jako jeden z nejhůře hodnocených dílů celé ságy.

V tomhle směru zrovna Edwards může působit jako trochu zvláštní volba. Zažil si dost drsnou zkušenost s Rogue One: Star Wars Story, když mu studio snímek při natáčení sebralo pod rukama a najalo jiného režiséra, aby jej zásadním způsobem přetočil. Následně to vypadalo, že Gareth udělá všechno proto, aby se do podobné situace nedostal. U svého následujícího snímku Stvořitel tak schválně chtěl dostat ten nejnižší možný rozpočet, za jaký dokázal projekt natočit, jen aby mu studio nechalo kompletní tvůrčí svobodu.

Nicméně ačkoliv měl Stvořitel dobré recenze, diváci na něj nechodili. Když si trochu zaspekulujeme, tak není vyloučeno, že po komerčním neúspěchu Edwards při výběru dalších projektů zkrátka nemá příliš na výběr, pokud chce i nadále točit trikové velkofilmy. Jurský svět působí jako sázka na jistotu a pokud film slušně dopadne, bude mít Gareth otevřeno v Hollywoodu víc dveří, než má teď. Anebo spekuluji naprosto zbytečně a režisér zkrátka má rád Jurský park a nabídka natočit vlastní variantu jej láká, i když dopředu dostane pevně daný scénář Davida Koeppa, který nebude mít možnost příliš upravovat.

Každopádně, pokud Edwards nabídku skutečně přijme, příští Jurský svět v něm získá dobrého lodivoda. Gareth je slušný režisér. A začínal filmovou kariéru jako trikař, díky čemuž umí velmi dobře kombinovat počítačové triky se skutečnými záběry. Natočil Godzillu, takže má zkušenosti s obřími ještěry. A je proslulý tím, že dokáže natáčet velkolepé obrázky levněji, než jeho kolegové. To by mohlo příštímu Jurskému světu dopřát pořádné měřítko, nebo nižší rozpočet, což při snižování diváckého zájmu začíná být docela důležité.

Natáčení má začít v červnu, tudíž je třeba nějakého režiséra najmout co nejrychleji, aby mohl začít casting herců a výroba kulis.

Titulní foto je ilustrační, z předchozího Jurského světa

Zdroje: The Hollywood Reporter, Deadline

Galerie: 2

Jurský svět: Nový film láká režiséra s ještěřími zkušenostmi | Fandíme filmu Jurský svět: Nový film láká režiséra s ještěřími zkušenostmi | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu