Bob Marley: One Love – Hudební legenda už brzy v našich kinech

Bob Marley: One Love – Hudební legenda už brzy v našich kinech | Fandíme filmu
Paramount
Zobrazit dalších 7 obrázků
Nejnovější ochutnávka z filmového životopisu, co dorazí už v nadcházejících dnech.

Další ikonická hudební osobnost se dočkala filmového životopisu. Legendární propagátor jamajského reggae se představí už od 15. února v našich kinech spolu s filmem Bob Marley: One Love. Čerstvě na snímek láká Super Bowl Spot, tedy krátká ukázka, jež byla primárně vyrobená s tím účelem, aby se v neděli vysílala v rámci Super Bowlu, největšího amerického televizního přenosu roku. Kdybyste neměli dost, přikládáme ještě jeden delší trailer s českými titulky.

Na začátku filmu Bob Marley: One Love potkáváme titulního hrdinu (Kingsley Ben-Adir) v okamžiku, kdy už je jamajským národním hrdinou. Věčného idealistu a neúnavného propagátora rodného ostrova trápí všudypřítomné násilí, které rozdmýchávají dva hlavní znepřátelené politické tábory a na ně napojené zločinecké gangy. Marley trochu naivně sní o uspořádání obřího koncertu, který svede pod jedno pódium všechny dosavadní nepřátele a i s pomocí jeho hudby je přiměje zakopat válečnou sekyru. Než ten sen stačí realizovat, zaklepe násilí i na dveře jeho domu. Při útoku ozbrojeného gangu jsou vážně zraněni jeho manželka a manažer. To Bobovi sejme klapky z očí a uvědomí si, že Jamajka v danou chvíli není zemí, ve které by chtěl vychovávat své děti. Odstěhují se do Evropy, do Anglie, kde na dredatého kluka v typické pletené hučce nejsou dvakrát zvědaví. Jenže když je člověk geniální muzikant, prosadí se i v prostředí, které je schopné ho jen kvůli vzhledu strčit do vězení. Paradoxně právě tady, na ostrovech, které se od toho jeho rodného snad nemůžou lišit víc, se jeho kariéra rozjede tak, že ho to právem vynese mezi nejvlivnější muzikanty dvacátého století.

Dále ve snímku vystupují Lashana Lynch, James Norton, Tosin Cole, Anthony Welsh, Michael Gandolfini, Umi Myers a Nadine Marshall. Režíruje Reinaldo Marcus Green. Na scénáři se podíleli Frank E. Flowers, Terence Winter a Zach Baylin. Mezi producenty krom Brada Pitta najdeme také Orlyho, Ziggyho, Ritu a Cedellu Marleyovi. Recenze nejsou kdo ví jak úžasné, kritizují film za to, že jde o to nejtuctovější zpracování života slavné osobnosti, jaké si dovedete představit. Jestli vám to nevadí a prostě byste rádi ve zkratce poznali klíčové body zpěvákova života, dostanete příležitost už ve čtvrtek - Datum premiéry v českých kinech je stanoveno na 15. února. Dole v galerii jsou nejnovější plakáty a fotky.

Podklady a foto: Paramount, Cinemart

Galerie: 8

Bob Marley: One Love – Hudební legenda už brzy v našich kinech | Fandíme filmu Bob Marley: One Love – Hudební legenda už brzy v našich kinech | Fandíme filmu Bob Marley: One Love – Hudební legenda už brzy v našich kinech | Fandíme filmu Bob Marley: One Love – Hudební legenda už brzy v našich kinech | Fandíme filmu Bob Marley: One Love – Hudební legenda už brzy v našich kinech | Fandíme filmu Bob Marley: One Love – Hudební legenda už brzy v našich kinech | Fandíme filmu Bob Marley: One Love – Hudební legenda už brzy v našich kinech | Fandíme filmu Bob Marley: One Love – Hudební legenda už brzy v našich kinech | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu