Disney se do budoucna víc zaměří na pokračování a série u marvelovek i dalších filmů

Disney se do budoucna víc zaměří na pokračování a série u marvelovek i dalších filmů | Fandíme filmu
Marvel
Šéf Disneyho nařídil snížení výroby, u Marvelu už zatáhl za brzdu. Studio bude méně odvážné.

Už loni šéf Dinseyho Bob Iger docela otevřeně mluvil o tom, že firma musí do budoucna zlepšit své výsledky. Je jasné, že šéfovi Disneyho jde primárně o tržby, nicméně loni zdůrazňoval, že je třeba snížit produkci a zaměřit se na kvalitu.

Když teď Iger prezentoval akcionářům finanční výsledky firmy za poslední čtvrtletí, tak opět zopakoval, že bude Disney vyrábět méně obsahu (filmů a seriálů). Vedle kvality teď nicméně zdůrazňuje také natáčení pokračování:

Řekl bych, že se víc přikloníme k pokračováním a sériím. Řekl bych, že vzhledem k tomu, jaká je doba a jak obtížné je dostat lidi z obýváku, je sázka na série a známé značky jedině rozumná. Ve snaze zvýšit výrobu, když jsme se pokoušeli nabrat po celém světě víc předplatitelů naší streamovací služby, se přestala některá naše studia pořádně soustředit. Takže jsme ze všeho nejdřív jsme snížili výrobu, snížili počet [vyráběného obsahu]. Obzvlášť u Marvelu. Když se snažíte snažíte vyřešit problémy, obzvlášť u filmů, soustředíte se na tři věci: Agresivně se snažíte o to, aby filmy, které připravujete, byly co nejlepší. Někdy zaříznete projekty, kterým nevěříte. A naopak pošlete do výroby novinky, kterým věříte. A tohle všechno děláme.“

Online se Igerovo vyjádření řeší především z hlediska Marvelu, ale platí obecně pro celý konglomerát. Hlavně diváky nevyplašit něčím, co neznají, to zjevně bude cesta, kterou se studio pokusí kráčet. Proto se oznamují ve velkém filmy jako Zootropolis 2 nebo Ledové království 2. U Marvelu lze čekat především to, že bude vznikat hlavně daleko míň sérií pro Disney+, které budou vycházet s daleko menší četnostní. V kinech komiksové studio pokračování a známé značky vesměs nabízí, takže tam pomůže spíš fakt, že studio bude mít na jednotlivé projekty víc času, když jich nebude muset řešit tolik najednou. Otázkou je, zda už Disney na Marvel brandu neudělal nenávratnou škodu, když kvůli naplnění Disney+ tlačil na výrobu přespřílišného množství titulů…

PS: Možná jste někde online zaznamenaly nějaké divoké drby o tom, že Iger zrušil Bladea a Thunderbolts. Ale nic takového se opravdu nestalo. Iger zkrátka slovně nezmínil všechny filmy, které pod Disneyho střechou do budoucna vznikají. Na aktuálním kalendáři Disneyho premiér Thunderbolts i Bladea nadále najdeme a ani neexistují žádné zprávy o tom že by se jakkoliv rušilo natáčení Thunderbolts, které je už v dohledu.

Titulní foto je ilustrační z Avengers: Infinity War

Zdroj: The Walt Disney Company

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu