El Muerto: Nechtěný komiksový film se stále chystá

El Muerto: Nechtěný komiksový film se stále chystá | Fandíme filmu
Marvel Comics
I bez hlavní hvězdy je pořád v přípravě komiksovka, kterou nikdo nechce. Sony už marvelovky nechce propojovat.

Magazín Variety připravil shrnující pohled do budoucnosti komiksových filmů od studia Sony, které dlouhodobě drží licenci na všechny marvelovské postavy, které jsou úzce provázané se Spider-Manem. Článek přináší několik informací.

Tak zaprvé, stále je v přípravě film El Muerto. A to přesto, že loni v září přišel snímek o představitele hlavní role, rappera Bad Bunnyho. Přitom jen kvůli němu začal film vznikat. Bunny je populární interpret, studiu se zalíbil jeho výkon ve filmu Bullet Train a chtělo s ním spolupracovat dál. Dovolilo mu proto, aby si ze Spider-Manova katalogu vybral libovolnou postavu, kterou by byl ochotný ztvárnit. Jen proto začal film o El Muertovi vůbec vznikat. Jinak jde o céčkovou postavu, která nemá bohatou historii, objevila se pouze v několika málo komiksech a velikost její fanouškovské základně se blíží nule.

Podle informací Variety se přesto na projektu i nadále pracuje, i když Bad Bunny kvůli přepisování scénáře a nabitému diáři sám dal od komiksovky ruce pryč. Zatím není zřejmé, zda nakonec El Muerto dojde až před kamery nebo ne, ale vývoj v tuto chvíli pokračuje.

Variety dále uvádí, že Sony hodlá do budoucna daleko méně dbát na jakékoliv provázání jednotlivých komiksovek. V minulosti bylo v plánu budovat velké univerzum, jako to dělaly Marvel Studios nebo DC Films. Dosud se nicméně komiksovky od Sony k nějakému širšímu světu odkazovaly prakticky jenom v potitulkových scénách, které dosud k ničemu zásadnímu nevedly. A neúspěch Morbia měl dát Sony signál, že je lepší držet snímky spíše samostatné, aby se nemusely spoléhat na to, jak budou přijaty ty ostatní. Před časem se dokonce objevila na internetu šuškanda, že chystaná Madam Web (Madame Web) měla mít vícero odkazů na jiné spidermanovské filmy, avšak během přetáček byly údajně všechny vazby na jiné filmy více či méně zahlazeny, aby Madam Web mohla působit jako v zásadě samostatné dílo.

Když je řeč o Madam Web, představitelka hlavní role Dakota Johnson jen krátce po zveřejnění prvního traileru loni v listopadu změnila svou zastupující agenturu a čerstvě si z filmu dělala legraci v komediálním pořadu Saturday Night Live. To některé hollywoodské komentátory vede v úvaze, že Johnson nebyla spokojená buď s natáčením snímku (podle rozhovoru pro EW jí moc nesedí hraní před modrým pozadím), anebo rovnou s jeho výslednou podobou.

Ať už dopadne Madam Web jakkoliv, komiksové projekty studia Sony mají proti případnému diváckému nezájmu jednu pojistku: Vyhýbají se astronomickým rozpočtům, jaké má konkurence. Variety uvádí, že Madam Web se podařilo natočit za méně než 100 milionů dolarů, chystaný Lovec Kraven (Kraven the Hunter) stál o něco méně než 130 milionů a Venom 3 byl natočený za částku o něco vyšší než 110 milionů. To jsem všechno poloviční (i nižší) částky, než za jaké se běžné točí komiksovky od Marvel Studios a DC Films.

Titulní obrázek je ilustrační, z komiksu El Muerto

Zdroje: Jeff Sneider, EW, Variety

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu