Highlander: Vzniká celý nový svět plný šermířských šarvátek

Highlander: Vzniká celý nový svět plný šermířských šarvátek | Fandíme filmu
20th Century Fox
Chad Stahelski se oficiálně stal kreativním šéfem značek John Wick i Highlander.

Loni v listopadu šéf společnosti Lionsgate na konferenci pro investory uvedl, že s novým filmovým zpracováním Highlandera se počítá na rok 2026. Teď studio oficiálně oznámilo, že je snímek v přípravě, a že bude dalším celovečerním filmem, který natočí režisér Chad Stahelski. Ten v posledních letech koketoval s celou řadou potenciálních projektů a nakonec se vše sešlo právě u Highlandera, akční fantasy o věčném souboji nesmrtelných bojovníků.

Souběžně s potvrzením natáčení bylo zároveň oznámeno, že Stahelski se stává kreativním ředitelem celé značky Highlander. A nejen to. Jednoznačně byl do téhle pozice instalovaný také pro Johna Wicka. Kreativní dohled nad oběma značkami bude mít Stahelski v rámci filmů, televizních seriálů, ale i všech dalších multimediálních produktů.

U Johna Wicka už jsme měli možnost vidět seriálový prequel (Continental), na cestě je filmový spin-off (Ballerina), objevila se videohra s Johnem Wickem. U Highlandera zjevně Lionsgate doufá v něco podobného. Strategii využití značek napříč platformami spolu se Stahelskim připravuje tým z jeho produkční firmy 87Eleven Entertainment. Chad bude nadále spolupracovat také s dosavadními producenty obou značek. U Wicka jsou to Basil Iwanyk a Erica Lee a u Highlandera Neal H. Moritz a dědicové zesnulého producenta Petera S. Davise.

Původní Highlander je fantasy z osmdesátých let, která pojednává o letitém souboji nestárnoucích šermířů, kteří se napříč dějinami snaží zabít jeden druhého a získat tak absolutní vědění a nadpřirozenou moc, jež připadne poslednímu přeživšímu. Úvodní film s Christopherem Lambertem a Seanem Connerym získal na popularitě a dal vzniknout řadě slabých pokračování a odvozeným televizním seriálům.

Titulní foto je ilustrační: Původní Highlander

Zdroje: The Hollywood Reporter, Deadline

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu